<p>Het nieuwe complex Aan de Markt (Foto: Bouwbedrijf van de Ven).</p>

Het nieuwe complex Aan de Markt (Foto: Bouwbedrijf van de Ven).

(Foto:)

Luxe penthouse van 214m2 kopen? Betaal met Bitcoin

  •   keer gelezen   Opmerkelijk

VEGHEL | Ben je geïnteresseerd in het luxe penthouse in het nieuwe complex Aan de Markt in Veghel dan kun je vanaf nu het appartement ook met Bitcoin (BTC) aanschaffen. “Een woning/penthouse kopen met Bitcoins de toekomst? Nee hoor, dit prachtige penthouse koopt u nu al voor 21 Bitcoins”, aldus Makelaardij Van de Laar. 

Eén Bitcoin is afgerond ongeveer 53.400 euro waard. De verkoper vraagt 21 Bitcoin voor het penthouse van maar liefst 214 vierkante meter. Dat zou in totaal uitkomen op ongeveer 1.121.400 euro.
Gewoon ouderwets afrekenen kan uiteraard ook. De vraagprijs ligt op 1.150.000 euro.

Transactie
Mocht je de woning met bitcoins willen kopen dan komen er vermoedelijk toch (nog) euro’s bij kijken om de transactie plaats te laten vinden. Denk hierbij aan het voldoen van de verschuldigde overdrachtsbelasting, het aflossen van een openstaande hypotheek en in de meeste gevallen de kosten van het Kadaster, een makelaar of notaris.


Tesla
De waardestijging van Bitcoin neemt steeds grotere vormen aan. Half februari passeerde de koers van de digitale munt de 50.000 dollar en inmiddels nadert de koers de 65.000 dollar. Een jaar geleden was de waarde van de munt nog geen 10.000 dollar.
De koersstijging heeft mede te maken met de aankondiging van Tesla. Het bedrijf kondigde aan anderhalf miljard dollar in Bitcoin te hebben geïnvesteerd.

Meer berichten