Steven Harks wordt voor 't Hart van Veghel geïnterviewd door Dumpert.
Steven Harks wordt voor 't Hart van Veghel geïnterviewd door Dumpert.
VIDEO

Feestzanger Steven heeft een mega-hit te pakken

Opmerkelijk 2.151 keer gelezen

VEGHEL | De carrière van de 21-jarige Veghelse zanger Steven Harks gaat als een speer. Enige tijd geleden besloot hij een clipje op te nemen om daarmee door te breken op Dumpert. Inmiddels is zijn zomersingle 'Geniet van de zomer' al meer dan 300.000 keer bekeken. Steven zelf snapt er niets van: "Ik leef in een droomwereld."

Dumpert heeft het hitje inmiddels uitgeroepen tot Dumpert Zomerhit van 2016. Steven verkeert momenteel in een achtbaan van emoties. "Het is fantastisch. Ik heb tranen in mijn ogen gehad. Het is moeilijk om dit allemaal te beseffen. Vannacht schoot ik ineens wakker en moest ik me even in mijn arm knijpen of dit allemaal echt aan het gebeuren is." De 21-jarige Veghelaar heeft van kinds af aan een lichtelijk verstandelijke beperking, maar hij is vastbesloten zijn dromen na te jagen. "Je moet er wel een beetje lef voor hebben, want van te voren weet je niet wat de reacties zijn. Natuurlijk zitten er negatieve tussen, maar die vergeet ik net zo snel weer. Ik wil beroemd worden en veel optreden", legt de feestzanger uit. Mede-daarom besloot hij het nummer up te loaden naar de populaire site Dumpert.nl waar gebruikers zelf filmpjes, foto's en geluidsfragmenten kunnen plaatsen. Met zijn ouders sloot Steven een weddenschap af. "Ik zou een groot cadeau krijgen wanneer het liedje meer dan 30.000 keer werd bekeken. Nou dat is gelukt", lacht hij. Het cadeau heeft Steven inmiddels gehad. "Gloednieuwe Nikes", glundert hij. Ook Dumpert heeft inmiddels gereageerd op het heugelijke feit. "Maak je een foto van je cadeau en stuur je die nog even op", valt er te lezen op de site.

Bekende Veghelaar
Inmiddels is hij in Veghel wereldberoemd. "Wanneer ik langs de terrasje op de Markt loop, hoor ik geroezemoes en zie ik mensen naar me kijken. 'Is dat Steven? Dat is toch die zanger?'. Zo'n soort dingen hoor je dan. Ik vind het prachtig dat ze me herkennen daar bloei ik vanop." De ambitieuze zanger denkt inmiddels groter. "Bekende Nederlander? Waarom niet. Het schrikt mij totaal niet af. Het zou mooi zijn als dat ooit gebeurd."

Zanger Rinus 2.0
Steven heeft wel iets weg van Zanger Rinus. Hij beaamt dat. "Maar dan een 2.0 versie. Jonger en in een hipper jasje en zonder Romana", lacht hij. Toch speelt er in zijn clip een vrouw mee waarmee Steven het heel gezellig heeft. "Dat is niet mijn vriendin. Ik ben single." Toch maakt het meisje in de video, opgenomen bij het BillyBird Park Hemelrijk in Volkel en De Driehoek in Veghel, de keerzijde van het succes mee. "Zij trekt zich de nare reacties aan. Erg jammer, want ze is een figurante die belangeloos meedeed. Ik ben erg blij met haar", benadrukt Steven.

Dromen
Met meer dan 300.000 views mag dit nummer worden gezien als de grote doorbraak van de volkszanger. Steven zelf hoopt na het weekend op een half miljoen views te zitten. "Moet lukken. Vooraf had ik dat nooit verwacht." Over zijn dromen is hij glashelder. "De grote podia zoals het Mega Piraten Festijn en een leuk tv-optreden. Optreden als lolletje of publieksopwarming vind ik ook niet erg. Als het maar bij me past." In Veghel hoopt hij acte de présence te geven bij Fabriek Magnifique en tijdens de tweede editie van Veghelemaal Oranje wat onlangs in de Koekbouw plaatsvond. "Ik weet niet wat er allemaal op me af komt, maar ik heb er nu al zin in", besluit Steven.

Meer info op www.stevenharks.com. Klik hier voor de reportage van DumpertTV.

Steven Harks wordt voor 't Hart van Veghel geïnterviewd door Dumpert.
Steven Harks wordt voor 't Hart van Veghel geïnterviewd door Dumpert.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant