Dronken bestuurder betrokken bij aanrijding | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto:

Dronken bestuurder betrokken bij aanrijding

  •   keer gelezen   Politie

VEGHEL | De politie heeft vrijdagavond een man aangehouden nadat hij een ongeluk veroorzaakte in de Leo van de Weijdenstraat in Veghel. De bestuurder bleek veel te veel te hebben gedronken.

Toen de politie ter plaatse kwam, was bij hun de situatie snel duidelijk. "Er was een aanrijding geweest tussen twee voertuigen en zij kwamen er onderling niet uit. Toen wij arriveerden, spraken we met de betrokken partijen en al snel was de situatie duidelijk. De bestuurder van de auto lieten wij blazen, omdat wij een indicatie hadden dat hij alcohol gedronken had", meldt de politie. 

Ademtest  
Uit de ademtest kwam een F als resultaat. Dat betekent dat er een indicatie is van alcohol. De verdachte werd door de politie meegenomen naar het bureau om daar nogmaals een blaastest te doen op het ademanalyse apparaat. "Al snel kwam daar het resultaat van 985 UGL uit. De verdachte had behoorlijk te veel gedronken en hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij mag de komende tijd geen motorvoertuig meer besturen", aldus de politie.

Schade
De schade aan de voertuigen bleek achteraf wel mee te vallen. Tegen de verdachte werd een proces-verbaal opgemaakt wat naar Justitie gestuurd werd.

Meer berichten