Afbeelding

Raad kiest voor 'korte haak' Rembrandtlaan

Politiek 2.425 keer gelezen

VEGHEL | De kogel is door de kerk: er wordt een zogenoemde korte haak gerealiseerd bij de Rembrandtlaan in Veghel. De gemeenteraad van Veghel heeft dat woensdagavond bij meerderheid besloten.

In de plannen komt er een korte oprit van de N279 naar de Taylorbrug. Het debat over de ontwikkelingen rond de Rembrandtlaan vond al plaats bij de vorige raadsvergadering, maar omdat 'de plaat toen bleef hangen', zoals burgemeester Marcel Fränzel het verwoordde, werd er nu gestemd over enkele ingediende amendementen en een motie. Hart voor Veghel diende een voorstel in waarmee de meerderheid van de raad akkoord ging. Hierbij gaat het om het verwachte aantal vrachtwagenbewegingen en om te benadrukken 'dat de Rembrandtlaan een gebiedsontsluitingsweg is van het wegennet voor personenautoverkeer, fietsverkeer, openbaar vervoer en vrachtverkeer dat in de kern van Veghel moet zijn'.
Uiteindelijk stemden de coalitiepartijen CDA, Hart voor Veghel en VVD voor het raadsvoorstel, de oppositie stemde tegen waarmee het voorstel met 12 stemmen voor en 11 tegen werd aangenomen. Team Meierijstad, dat de verkiezingen vorige week woensdag won en de grootste partij van Meierijstad wordt, heeft al laten weten het besluit 'ongelukkig' te vinden. De partij wil een onderzoek naar alternatieven voor het vrachtverkeer bij een korte haak. Team is van mening dat de grote hoeveelheid vrachtverkeer die gebruik gaat maken van de korte haak een bijzonder hoge belasting kan vormen voor de gezondheid van de omwonenden. De gemeenteraad van Veghel had daarom volgens de partij samen met omwonenden en het bedrijfsleven intensief moeten zoeken naar alternatieven. Omdat dit in haar ogen onvoldoende gebeurd is, wil Team begin 2017 een integraal plan laten opstellen voor de verkeerssituatie in Veghel. Saillant detail is dat de leden van Team die nu nog bij Hart voor Veghel zitting achter de plannen van het college staan. Volgens Team Meierijstad voelden zij zich verplicht om met de coalitie mee te stemmen omdat er coalitieafspraken zijn gemaakt. "Wij hebben respect voor hun keuze want het getuigt van integriteit en behoorlijk bestuur om je aan gemaakte afspraken te houden", aldus Team in een persbericht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant