Marijke Wilms (rechtsvoor) probeert de elektrische fiets meteen uit.
Marijke Wilms (rechtsvoor) probeert de elektrische fiets meteen uit.

Twintig elektrische fietsen voor gemeentepersoneel

Politiek 2.216 keer gelezen

VEGHEL | De gemeente Meierijstad heeft twintig elektrische fietsen beschikbaar gesteld voor het personeel. Marijke Wilms (gemeentesecretaris) overhandigde de fietsen van Tikx Fietsen & Accessoires uit Mariaheide afgelopen dinsdagmiddag aan een aantal ambtenaren. Marijke: "We proberen de ambtenaren zo uit de auto te krijgen."

Er werd meteen een rondje gefietst op de gloednieuwe fietsen. Marijke legt uit wat het nut is van deze actie. "De parkeerdruk rondom het gemeentehuis is flink verhoogd. Met een aantal maatregelen proberen we dit terug te dringen. Daarnaast is fietsen natuurlijk goed voor de gezondheid en een investering in duurzaamheid. We willen zo min mogelijk CO2 uitstoten." Medewerkers van de gemeente Meierijstad kunnen de fietsen gebruiken voor dienstreizen. Dienstreizen die eerst met de auto werden gedaan, kunnen nu eenvoudiger met de fiets.

De gemeente laat weten dat er ook gefietst wordt naar het werk vanuit onder andere Schijndel, Sint-Oedenrode en zelfs daarbuiten. "Ook wordt er veel gecarpoold en er zijn collega's gesignaleerd in het openbaar vervoer", aldus de gemeente.

Initiatieven
De gemeente zet verder in op het gebruik van het openbaar vervoer. "Al deze initiatieven worden gemonitord en na verloop van tijd geëvolueerd. Zijn de uitslagen positief dan gaan we kijken of we de plannen kunnen uitbreiden", aldus Marijke. Alle medewerkers van de gemeente Meierijstad hebben een NS business card gekregen. Daarnaast heeft de gemeente twaalf green wheels tot haar beschikking.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant