Alda is woonachtig in Zijtaart en was al eerder politiek actief.
Alda is woonachtig in Zijtaart en was al eerder politiek actief. (Foto: )

Alda Gloudemans, nieuw burgercommissielid voor HIER

  •   keer gelezen   Politiek

ZIJTAART | "Als fractievoorzitter van HIER ben ik verheugd om Alda Gloudemans als burgercommissielid te mogen verwelkomen", vertelt Mari van der Aalsvoort, Fractievoorzitter van HIER.

Tijdens de raadsvergadering van 25 juni is het dan eindelijk zover en zal Alda officieel worden geïnstalleerd. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Alda in de raadsvergadering van 19 maart zou worden voorgedragen. Maar de raadsvergaderingen zijn sinds begin maart, door de Coronacrisis, afgezegd of anders vormgegeven.

Een burgercommissielid moet namelijk door de raad met behulp van schriftelijke stemming en onderzoek van geloofsbrieven aangenomen worden en dan door de voorzitter van de raad worden geïnstalleerd.
Alda, woonachtig in Zijtaart, is een oude bekende van de politiek. In de voormalig gemeente Veghel was ze raadslid voor Hart van Veghel. Ze heeft in de vorming van Team actief deelgenomen in diverse werkgroepen en ook bij HIER gaf ze gevraagd en ongevraagd advies aan de fractie.

Alda is heel actief in Zijtaart, onder andere bij de tennisvereniging en muziekvereniging Sint Cecilia. Maar zeker ook bij de dorpsraad Zijtaart en in het bijzonder op zorg en welzijn kunnen ze op haar steun rekenen. Voor zorg en welzijn heeft ze met een werkgroep de sociale kaart zorg en welzijn Zijtaart ontwikkeld en is ze nog volop actief voor de stichting Vrienden van Dementievriendelijk Meierijstad.

Alda wordt in de fractie vooral betrokken bij onderwerpen in het sociale domein.

Meer berichten