Geen ‘plakoorlog’ meer na introductie nieuwe verkiezingsborden [VIDEO] | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Kees van Rooij is blij met de nieuwe generatie verkiezingsborden.</p>

Kees van Rooij is blij met de nieuwe generatie verkiezingsborden.

VIDEO

Geen ‘plakoorlog’ meer na introductie nieuwe verkiezingsborden

  •   keer gelezen   Politiek

EERDE | Het plakken van verkiezingsposters is verleden tijd. Afgelopen vrijdagochtend onthulde burgemeester Kees van Rooij in Eerde de eerste Trotter met daarop de landelijke partijen die meedoen met de Tweede Kamerverkiezingen. De Trotter vervangt het ‘oude’ aanplakbord en wordt op twintig plekken in de gemeente geplaatst.

In de gemeente Meierijstad wordt in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 20 locaties een mobiel verkiezingsbord geplaatst. Dat zijn er iets minder dan voorheen. Van Rooij was vrijdagochtend zelf afgereisd naar Eerde om het eerste bord te onthullen. De burgemeester van Meierijstad vertelt wat de voordelen zijn. “Het was voorheen een heel gedoe met al de plakkaten die eraf vielen. Dit bord gaat vervuiling van de openbare ruimte tegen, is weerbestendig en de campagnekosten voor de politieke partijen zijn lager.” Bovendien hoopt de gemeente Meierijstad hiermee de ‘plakoorlog’ en de rommelige indruk te voorkomen.


Kees van Rooij is blij met de nieuwe generatie verkiezingsborden.

Een ander voordeel is dat de gemeente de borden heeft aangeschaft en ze dus kan hergebruiken. Van Rooij vervolgt: “Dit is de nieuwe gemeentelijke aanpak, de andere borden komen niet meer terug. Dus tijdens de gemeenteraadsverkiezingen gaan we het ook zo doen.” De komende weken worden de nieuwe borden op de andere locaties geplaatst. De Trotter wordt binnen twee weken na de verkiezingen opgeruimd.

‘Succesvolle verkiezingen’
Op de verkiezingsborden staan alle posters afgebeeld van de politieke partijen die meedoen aan kieskring Den Bosch. Dat zijn er dit jaar maar liefst 31. Van Rooij hoopt dat de borden mensen naar de stemlokalen gaat trekken. “We hopen dat de inwoners van Meierijstad gebruik gaan maken van hun stemrecht. Ook de jongere kiezers. Mocht je nog niet weten op wie je gaat stemmen, er is immers veel keus, dan kan men zich via de verschillende stemwijzers oriënteren. Ik hoop dat het, ondanks corona, mooie en succesvolle verkiezingen worden”, aldus Van Rooij.


Minder campagne
Om de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart coronaproof te laten verlopen, zijn er verschillende voorzorgsmaatregelen getroffen. Zo zijn er meer stemlokalen, zijn er verschillende stembureaus drie dagen open, kan men per post stemmen en het aantal volmacht stemmen is verhoogd. “Het zijn bijzondere verkiezingen in bijzondere tijden. Vanwege de coronapandemie is het belangrijk de verkiezingen zo veilig mogelijk te organiseren voor zowel de kiezers als de stembureauleden”, vindt burgemeester Van Rooij. Hij hoopt dat mensen massaal gaan stemmen. “Er wordt veel minder campagne gevoerd dan normaal en daarom kan het zijn dat het minder gaat leven. Dus ga stemmen en maak gebruik van dat democratisch recht”, besluit burgemeester Van Rooij.


Op de borden staan alle posters van de politieke partijen die meedoen aan kieskring Den Bosch.

Hieronder de locaties van de verkiezingsborden:
Stadhuisplein, Veghel
Hertog Janplein, Erp
Morgenstraat, Erp
Pastoor van Schijndelstraat, Erp
Past Clercxstraat, Veghel
Dobbelsteenplein, Veghel
Sint Antoniusplein/Kapelstraat, Veghel
Plein 1944, Schijndel
Wijbosscheweg/Eerdsebaan/Kerkstraat, Schijndel
Markt, Sint-Oedenrode
Dorpsplein, Sint-Oedenrode
Boskantseweg/Pastoor Teulingstraat, Sint-Oedenrode
Lieshoutseweg (bij zalencentrum de Beckart), Schijndel
Udenseweg, Veghel
Poort van Veghel, Veghel
Middegaal bij het Duits lijntje, Veghel
Erpseweg, Veghel
Steeg (bij ’t Spectrum), Schijndel
Boschweg / Aloysiusstraat, Schijndel
Schijndelseweg, Sint-Oedenrode

Meer berichten