<p>Jan van Burgsteden is de nieuwe lijsttrekker van VVD Meierijstad.</p>

Jan van Burgsteden is de nieuwe lijsttrekker van VVD Meierijstad.

(Foto:)

Jan van Burgsteden gaat voor minimaal vijf zetels: ‘Wordt een spannende en leuke tijd’

  •   keer gelezen   Politiek

MARIAHEIDE | Het bestuur van VVD Meierijstad draagt Jan van Burgsteden (62) voor als kandidaat voor het lijsttrekkerschap, voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in de gemeente Meierijstad. Van Burgsteden woont in Mariaheide en was voorheen wethouder in Veghel en Sint-Oedenrode. 

Jan is meer dan 25 jaar werkzaam geweest bij FrieslandCampina in diverse managementfuncties en zat in die periode 6 jaar in de gemeenteraad van Veghel. Momenteel is hij werkzaam als wethouder namens de VVD in de gemeente Waalre. Daarvoor was hij 6 jaar wethouder in Veghel en 3 jaar in Sint-Oedenrode. Van Burgsteden heeft samen met Jeanette twee kinderen en zeven kleinkinderen. De nieuwe lijsttrekker van de VVD heeft aangegeven vooral een teamspeler te willen zijn. “Juist in samenwerking zit de sleutel tot een bijzonder succesvolle campagne met een prachtig resultaat voor VVD Meierijstad.”

‘Een mooie uitdaging’
Voor de politieke volgers in onze gemeente kwam de terugkeer van Van Burgsteden toch wel een beetje als een verrassing. Hij begint te lachen: “Dat vind ik wel leuk. Ik ben de afgelopen jaren politiek gezien niet in beeld geweest in Meierijstad. Na mijn wethouderschap in Sint-Oedenrode ben ik als projectmanager en consultant aan de slag gegaan bij FrieslandCampina. Ik heb projecten gedraaid in Nederland, België en Duitsland. Het bestuurlijke bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en dus heb ik in 2020 gesolliciteerd naar de functie van wethouder in een zakencollege in Waalre. Tot maart 2022 blijf ik werkzaam in Waalre. Ik maak de klus daar netjes af.”


Jan van Burgsteden (VVD) gaat voor minimaal 5 zetels.

Het weerhoudt Van Burgsteden er niet van om als politiek leider voor de VVD Meierijstad de gemeenteraadsverkiezingen in Meierijstad in te gaan. “Voor de zomer ben ik benaderd door Albert Dominicus om eens een kop koffie te drinken. Ze hebben toen gepolst of ik ervoor open stond om lijsstrekker te worden. In de vakantie heb ik alles op een rijtje gezet, de plussen en minnen afgewogen, en besloten om ervoor te gaan. Om op de VVD Meierijstad-trein te stappen. De klik met de partij en de fractie is er. Het voelt goed en er is genoeg te doen in Meierijstad. Een mooie uitdaging dus. Ik heb er heel erg veel zin in.”
Van Burgsteden vertelt dat er verschillende dossiers liggen waar hij graag mee aan de slag gaat. Hij somt op: “Woningbouw, er moet substantieel gebouwd gaan worden. Duurzaamheid, het lijkt een ver-van-ons-bed-show maar er moeten knopen worden doorgehakt en mobiliteit, de voorspellingen laten zien dat we de fossiele auto inleveren voor een elektrische maar we gaan wel maar meer rijden.”

Zetels
Tijdens de vorige verkiezingen kreeg die andere Jan de meeste stemmen. Goijaarts (CDA) is ook dit jaar weer lijsstrekker. “Hoe ik Jan ga verslaan? Het is voor mij geen wedstrijd, maar gezonde concurrentie is altijd goed. Ik wil het maximale eruit halen. Landelijk gezien heeft de VVD zo’n 25 procent van de stemmen gekregen. Op lokaal niveau was dat tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen een stuk lager. Dat moet dus beter kunnen. Ik hoop dat we tussen de 5 en 7 zetels halen (VVD heeft nu 3 zetels red.). Dat is realistisch. Het wordt een spannende en leuke tijd. Ik ga veel gesprekken voeren met inwoners van Meierijstad. Aan de hand daarvan gaan we, uiteraard met het liberale gedachtegoed als uitgangspunt, aan de slag met ons verkiezingsprogramma”, besluit Van Burgsteden.

Meer berichten