Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Lijst Blanco is klaar om Meierijstad te veroveren.
Lijst Blanco is klaar om Meierijstad te veroveren.

Lijst Blanco doet mee aan raadsverkiezingen Meierijstad

  •   213 keer gelezen   Politiek

NIJNSEL | Eind november gaan de gemeenten Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode naar de stembus voor de raadsverkiezingen Meierijstad. Nijnselnaar Thijs van Zutphen (19) gaat de strijd aan met de gevestigde politieke partijen. Lijst Blanco wordt gerund door jonge mensen, maar een jongerenpartij is het niet. Oud-raadslid in Sint-Oedenrode Jan Verhagen heeft zijn steun uitgesproken en ook andere personen met meer levenservaring zijn enthousiast.

Thijs van Zutphen, student fiscaal recht aan de Universiteit Tilburg, is lijsttrekker. "'Wij willen op een jonge en verfrissende manier naar de politiek in Meierijstad gaan kijken. We hebben nu een nieuwe gemeente en die heeft nieuwe inzichten nodig. Wij zijn onafhankelijk van landelijke partijen en kunnen daarom volledig vrij ons werk doen", legt Thijs uit. De manier waarop het fusiebesluit genomen werd, trok de lijsttrekker over de streep om daadwerkelijk de politiek in te gaan. "Het misschien wel meest belangrijke besluit uit de geschiedenis van onze gemeentes is op slechte wijze gecommuniceerd. Raadsleden hebben zelfs toegegeven dat deze communicatie erg gebrekkig was. Nu zijn veel van deze raadsleden van plan om wéér in de politiek te gaan. Zijn zij nog wel in staat om objectief naar de zaak kijken", vraagt hij zich hardop af. Thijs (linksboven) wordt lijsttrekker.

'Achterhaalde principes'
Een van die ouderen is Jan Verhagen, oud-raadslid uit de gemeente Sint-Oedenrode. "Ik zie nu eens een partij, waar de complete top bestaat uit betrokken, jonge mensen. Dat heb ik hier nog niet eerder meegemaakt. Lijsttrekker Thijs ken ik enkele maanden en ik merk dat hij zich op politiek vlak bijzonder vlot ontwikkelt. Dit soort mensen hebben we nodig in Meierijstad. Gedreven snelle denkers, die vooral ook komen met praktische oplossingen. Dat is beter dan politici, die dan wel veel ervaring hebben maar niet los kunnen komen van vaak achterhaalde principes. De nieuwe partij geeft me vertrouwen en daarom komt mijn naam zeker op de kandidatenlijst."

Verkiezingsprogramma
Lijst Blanco heeft een compact leesbaar verkiezingsprogramma samengesteld. Er wordt op dit moment gewerkt aan de website www.LijstBlanco.nl. Het verkiezingsprogramma wordt later hierop gepresenteerd. Ondertussen is de partij ook actief op de sociale media zoals Facebook en Twitter onder de naam Lijst Blanco. Verder is lijsttrekker Thijs te bereiken via zijn mailadres thijsvanzutphen@outlook.com. Ook telefonisch contact is mogelijk via 0611812854.

Lees het hele verhaal in de Stadskrant Veghel van woensdag 31 augustus.

Meer berichten