Afbeelding

Man krijgt drie jaar cel voor overvallen van telefoonwinkels, waaronder een in Veghel

Rechtbank 437 keer gelezen

VEGHEL | Een 34-jarige Eindhovenaar is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld voor vier overvallen op telefoonwinkels, waaronder een in Veghel. Hij gebruikte bij de overvallen steeds meer geweld en bij de laatste overval zelfs een mes. De man heeft een celstraf van drie jaar gekregen, waarvan negen maanden voorwaardelijk.

De man vroeg bij de overvallen elke keer aan een medewerker of die een type telefoon wilde tonen en nam deze vervolgens mee. Bij de overval in Veghel trok hij de telefoon uit handen van de verkopers. De Eindhovenaar gaf de berovingen in Veldhoven en Nuenen toe, van de andere twee overvallen bezwoer hij niets te weten. Niettemin is de rechter van mening dat hier genoeg bewijs voor is.

Geweld
Bij het bepalen van de straf woog de rechtbank het gebruikte geweld en het bedreigen van twee personen met een mes mee. De man heeft deels een voorwaardelijke straf gekregen om hem ervan te weerhouden opnieuw de fout in te gaan. Aan de voorwaardelijke straf zijn een aantal voorwaarden verbonden. De verdachte moet onder meer in therapie en heeft een meldplicht bij de reclassering.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant