Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

VOW en SCMH een voor iedereen toegankelijke sportvoorziening

  •   keer gelezen   Sport

ZIJTAART | Voetbalvereniging VOW uit Zijtaart heeft maandagochtend een officiële sticker ontvangen van de Stichting Platform Ouderen en Gehandicapten (SPOG Veghel). Ook SCMH uit Mariaheide kreeg de sticker.

Bij de aanpassingen in de loop der jaren van het clubhuis bij VOW was nog niet direct rekening gehouden met de toegankelijkheid. Inmiddels zijn er zodanige voorzieningen aangebracht dat het officieel aangemerkt kan worden als 'toegankelijke sportaccommodatie'.
Gerard Visser (voorzitter SPOG Veghel) samen met Christ van Helvoirt bezorgden het kleine groene stickertje op sportpark De Vonders te Zijtaart. Namens VOW was Cor van der Aa aanwezig bij het opplakken van de sticker.
SPOG Veghel Zijtaart is blij met de stappen die de voetbalvereniging heeft gemaakt. De laatste aanpassingen bestonden uit het ophogen van de stoepen bij de ingangen van het clubhuis en het bouwen van een voor mensen met een beperking aangepaste toiletvoorziening. Deze voldoet dus nu aan de eisen die gesteld zijn door SPOG en is bewerkstelligd door de vrijwilligers van VOW.
Het bestuur van VOW is blij dat men het groene stickertje heeft ontvangen en op deze wijze een bijdrage kan leveren aan een voor iedereen toegankelijke sportvoorziening.

SCMH
Precies een jaar geleden is Gerard van SPOG Veghel bij SCMH geweest en daar heeft hij de nieuwe (en oude) accommodatie bekeken of deze goed toegankelijk is voor ouderen en gehandicapten. Er waren destijds drie opmerkingen: De dorpel bij de ingang naar de kantine is hoger dan twee centimeter. Het invalide parkeerbord ontbreekt. Een aanbeveling is een douchestoeltje in de doucheruimte.
SCMH ondernam direct actie. Ze hebben contact opgenomen met de gemeente Veghel voor een invalide parkeerbord. Een paar maanden geleden hing er keurig een bord naast de toegangspoort. Over het verlagen van de dorpel bij de ingang, of het verhogen van de stoep, is wat discussie geweest omdat het een flinke klus is om de stoep te verhogen, en de dorpel verlagen was geen optie. Er is uiteindelijk besloten om een soort oprijplaat voor de ingang te plaatsen. Het douchestoeltje is er nog niet en was ook nog niet direct noodzakelijk. De Heise voetbalclub geeft aan dat dat nog komt. 

Meer berichten