Afbeelding

Golfbaan Stippelberg is een begrip in Nederland

Sport 1.277 keer gelezen

BAKEL | Binnen vijf jaar is Golfbaan Stippelberg in Bakel toegetreden in de top van de Nederlandse golfbanen, met op dit moment een twaalfde plaats in de leadingcourses ranglijst van beste golfbanen in Nederland. In 2011 kreeg Golfbaan Stippelberg ook al de Best Golf Development of the Year Award van Golf inc.

De baan is een uitdaging voor iedere speler. Met z'n glooiende fairways, volop bunkers en water en uitdagende greens. De 27 holes zijn verdeeld over de 9 holes executive course en de 18 holes championship course. Omdat de baan is aangelegd als Inland linkscourse speelt de wind altijd een rol. ''Het is geen makkelijke baan'', vertelt manager Jeroen van Triest. ''Wil je echt goed kunnen scoren, dan moet je hem wel vaker hebben gelopen, het is een baan met een uitdaging en verveelt nooit.''

Mooiste uitzicht van Brabant
Om voor je ronde even wat warm te slaan heeft de golfbaan een mooie, deels overdekte, aquarange. Zo ga je goed voorbereid de baan in. Voor je ronde een kop koffie met wat lekkers, en naderhand heerlijk een hapje eten, het kan allemaal in ons restaurant of op ons prachtige terras met één van de mooiste uitzichten van Brabant. Overnachten kan ook, voor wie van verder komt. De golfbaan biedt een arrangement aan met overnachting. De golfbaan is een samenwerking aangegaan met hotels en bed & breakfasts in de omgeving.

Geen eliteclubje
Tevens is de baan thuisbasis van golfclub Stippelberg. Een actieve vereniging met 900 leden en een actieve businessclub. ''Wij proberen een zo goed mogelijke kwaliteit tegen een zo scherp mogelijke prijs te bieden'', vertelt Van Triest. ''We vinden het belangrijk dat we geen eliteclubje zijn, maar dat golfen voor iedereen toegankelijk is, het moet laagdrempelig blijven.''

Kwaliteit
''We blijven ons continu verbeteren'', vertelt de manager van Golfbaan Stippelberg. ''We kijken waar we ons nog kunnen verbeteren en investeren in het behouden van de kwaliteit van de baan. Daar zijn we 365 dagen per jaar mee bezig.'' Wekelijks worden meerdere wedstrijden georganiseerd en is het tot in de late uurtjes gezellig op het terras. ''We horen vaak dat mensen ontzettend hebben genoten van het golfen bij ons en dat ze de baan erg mooi vinden. Daar zijn we trots op!'', vertelt Van Triest.

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Veghel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant