Na de wedstrijd werd coach en trainer Jacques Kop Jansen nog in het zonnetje.
Na de wedstrijd werd coach en trainer Jacques Kop Jansen nog in het zonnetje. Foto: Peter Kuijpers

Korfrakkers wint ruim, SCMH speelt slordig en verliest

Sport 478 keer gelezen

ERP\MARIAHEIDE | Het was zondag een mooie dag voor alweer de zevende en laatste wedstrijd van de eerste helft van de buitencompetitie. Dit keer een streekderby voor de dames uit Erp tegen Prinses Irene uit Nistelrode. Door een ruime overwinning houden de Erpse korfbalsters de aansluiting met de top vier.

De Korfrakkers begon de wedstrijd scherp. Na vijf minuten spelen stond het al 3-0 in het voordeel van de thuisploeg. Ze wisten de korf, mede door goed uitgespeelde ballen, goed te vinden wat een ruststand bracht van 12-5 in Erps voordeel. Ondanks dat het gat al ruimschoots geslagen was, bleef De Korfrakkers scherp in de tweede helft en de dames gingen door met scoren. Prinses Irene had hiermee meer moeite. Via 17-7 ging het door naar 24-7 voordat de tegenstander een antwoord had. De afsluitende goal was voor de ploeg uit Nistelrode, maar desondanks wist De Korfrakkers met ruime getallen te winnen: 27-9. Een groot deel van de score, acht goals, waren te danken aan de goed benutte stippen én kansjes van Manon van Geelkerken.
Na de wedstrijd werd coach en trainer Jacques Kop Jansen nog in het zonnetje gezet vanwege zijn 50-jarige lidmaatschap bij het KNKV.
Volgend weekend hebben de dames van De Korfrakkers een weekend vrijaf en zaterdag 28 oktober staat het Top 4 Toernooi in Groesbeek op de agenda waar ze het op nemen tegen DDW, Spes en Swift.

SCMH
SCMH speelde zondag om de eerste plek in de eerste klasse. Na een voorsprong met rust gaven de Heise dames de wedstrijd in het tweede bedrijf uithanden. Tegenstander MKV won met 10-18.