Bob en Tim Locklear.
Bob en Tim Locklear.

Bob en Tim Locklear USA-bloed in Veghel

Sport 2.946 keer gelezen

VEGHEL | Vader Larry is Amerikaan en moeder Mieke (†) kwam uit Gemert. Bob (50) en Tim (48) werden beiden in Nederland geboren. Larry was militair en gelegerd op de Vliegbasis Volkel. Voetbal speelde voor de broers een belangrijke rol in hun leven. Voor beiden lag de route via de jeugd naar de senioren. Bob kwam voornamelijk uit in het tweede team. Tim, aanvaller, speelde wél met regelmaat in het eerste team en scoorde elf competitietreffers.

Door: Peter Kuijpers.

Bob vertrok in 1991 naar Amerika om daar aan de North Carolina State University de studie economie te gaan volgen. Bob: "Die mogelijkheid was er omdat ik ook een Amerikaans paspoort heb en mijn vader, die gescheiden was, woonde daar. Ik heb daar mijn studie afgerond en ben later gaan werken. Bob spreekt nog accentloos Nederlands. In sommige zinnen is nog een Amerikaanse tongval merkbaar.

Tim is nooit uit de Blauw Geel'38 familie weggeweest. Hij speelde na zijn selectietijd nog lang door: "Ik speelde bij het eerste van 1993 tot en met 1997. Met Cees van den Boogaart, Toon van den Akker (nam het over van Eus Marijnissen), Ad Peeters en Pieter Tuns als trainers. Ik heb zeker gescoord, maar als jij zegt Peter dat het er elf zijn, geloof ik dat graag."

Voorstopper
Bob begon eerder in de 'Eetjes' wat tegenwoordig JO-11 als duiding heeft. Via de hiërarchieke weg naar de senioren. Bob: "Ik speelde voornamelijk in het tweede team. Heb zeker een paar maal mee gedaan met het eerste waar Peter Hendriks toen trainer was. Onder anderen naar Avanti'31 (seizoen 85-86 red.) waar ik voorstopper stond en we met 2-0 verloren. Ik ben toen in 1991 naar Amerika gegaan voor mijn studie. In 1996 kwam ik voor tien maanden terug en heb me weer aangemeld. Die periode heb ik nog in het tweede team gespeeld. In Amerika heb ik nog in een soort B-team van de Universiteit gespeeld. Geen echt tweede team maar wij noemden het Club Soccer. Stelde niet zoveel voor, maar wel erg leuk om te doen."

Mijn knieën
Tim is al veel langer lid dan 25 jaar maar liep zijn Blauw Geel'38 insigne mis wegens werk. Tim: "Dat klopt, ik ben er een jaar tussenuit geweest. Ik werkte toen als kok bij de 'Vrije Teugel' op Bedaf in Uden. Na een jaar ben ik bij Piet Hutten eveneens als kok gaan werken, daar kreeg ik wel alle gelegenheid om te voetballen. Ik heb ook nooit ergens anders gespeeld. Ben afgelopen jaar pas gestopt met voetbal bij mijn team in de lagere senioren. Mijn knieën begaven het en dan moet je verstandig zijn. Het doet me zeker nog pijn, maar ik blijf betrokken bij deze geweldige vriendengroep. Nu heb ik twee kinderen: Jade speelt bij de vrouwen onder 19 en Body is speler van JO 13-2. Veel draait om voetbal bij ons."

Groepsapp
Waarom terug naar Nederland is de vraag aan Bob: "Daar liggen mijn roots. Had in Amerika een prima baan en salaris, maar miste toch iets. Ik zit bij Tim in de groepsapp en zag veel dingen aan me voorbijgaan en dacht: daar wil ik bij horen. Een soort van heimwee dus en daarom besloot ik terug te gaan. Ik mag nu gaan solliciteren en probeer me hier te vestigen. Woon nu nog tijdelijk bij Tim, maar ga opzoek naar een baan en huisvesting. Als dat allemaal lukt ga ik wellicht nog recreatief voetballen hier bij Blauw Geel'38. Maar dat is zorg voor later."
Een speciaal verhaal van twee broers met een bijzondere familieband.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant