Afbeelding

Dewy Lo-A-Njoe opnieuw Sportvouw van het jaar in Sint-Oedenrode

Sport 1.287 keer gelezen

SINT-OEDENRODE | Dewy Lo-A-Njoe is opnieuw benoemd tot Sportvrouw van het jaar. Tijdens het Sportgala 2018 dat vrijdagavond in De Beurs in Sint-Oedenrode plaatsvond, werd de talentvolle judoka voor het tweede jaar op rij met de eretitel bekroond. Dat de pas zestienjarige Dewy dit jaar bij de senioren Nederlands kampioene werd, was voor de huldigingscommissie de motivatie om Dewy te verkiezen boven genomineerden Summer van den Hurk en Marlou Hulsen.

Rick van den Oever werd benoemd tot Sportman van het Jaar. Het was daarmee alweer de vierde keer dat de Rooise handboogschutter de eretitel in ontvangst mocht nemen. Rick wist afgelopen jaar verschillende podiumplaatsen op nationaal, Europees en wereldniveau te behalen. Hij bewees daarmee zijn veerkracht als sporter en liet genomineerden Hans Vogels en Boudewijn de Poorter achter zich.  

Sportploeg van het jaar
De titel van Sportploeg van het Jaar ging dit jaar opnieuw naar een voetbalteam. De dames van het eerste voetbalteam van VV Nijnsel/ TVE reclame promoveerde naar de Eerste Klasse waardoor ze nu op landelijk niveau spelen. Een zeer bijzondere prestatie, die voor de huldigingscommissie de doorslag gaf de dames te titel toe te kennen. De voetbalsters kregen daarbij nipt de voorkeur boven de korfbaldames van Odisco en het constante presterende Judo-Kata duo Cor van der Heijden en Eric Markgraaff.

Sporttalent van het Jaar
Hockeyer Imre van de Laar is benoemd tot Sporttalent van het jaar 2017. Imre, die vorig jaar ook al genomineerd werd voor deze titel, heeft het afgelopen jaar een versnelling laten zien in zijn ontwikkeling. Als speler van jongens A1 van hockeyclub Den Bosch (jongens tot en met 18 jaar) speelt hij om de landstitel bij de jeugd. Met zijn verdedigende kwaliteiten en uitzonderlijke beheersing van een aantal specifieke technieken waaronder de sleeppush, behoort Imre tot de top van het Nederlands hockeytalent.

Sportvrijwilliger van het Jaar
Voor de huldigingscommissie altijd een lastige klus: het benoemen van een Sportvrijwilliger van het Jaar. Alle vrijwilligers verdienen roem en daarom is deze titel ook symbolisch. In de persoon van Ad Ketelaars worden alle sportvrijwilligers in Sint-Oedenrode gehuldigd en bedankt voor hun tomeloze inzet bij zowel dagelijkse taken als intensieve bestuursfuncties. Mede door die inzet is het mogelijk sport te beoefenen. De huldigingscommissie koos dit jaar voor Ad omdat hij van grote betekenis is voor zowel wandelvereniging OLAT als Jeu de Boules-vereniging Cloeck en Moedigh. Een dergelijke inzet bij twee verenigingen getuigd van een bijzonder gedreven en betrokken persoon.

Laatste Sportgala Sint-Oedenrode
Het Sportgala in Sint-Oedenrode werd dit jaar voor de twintigste en laatste keer georganiseerd. Ter ere van het jubileum waren oud-winnaars Tijke van de Loo en Monique Kalkman te gast voor een bijzonder interview op het podium. In een intiem gesprek spraken de twee topsporters over hun carrière. De Stichting Sportgala Sint-Oedenrode, die de laatste vijf edities verantwoordelijk was voor de organisatie, draagt het stokje over. Het plan is om in 2019 een Meierijstad-breed sportgala te organiseren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant