Anne Biemans schoot haar shoot-out cool binnen.

Geel-Zwart bekert verrassend verder na shoot-outs

Sport 1.848 keer gelezen

VEGHEL | Na een maandenlange voorbereiding, die af en toe werd onderbroken door het winterweer, kon er afgelopen vrijdag eindelijk weer ergens om gestreden worden door Geel-Zwart Dames 1. Er stond een spannende bekerwedstrijd op het programma tegen MEP, de nummer twee in de eerste klasse.

De Veghelse hockeysters begonnen scherp aan de wedstrijd en wisten zich goed aan het hoge baltempo van MEP aan te passen. In het begin was het nog even aftasten voor Geel-Zwart en zodoende kreeg de ploeg uit Boxtel de meeste kansen.
Halverwege de eerste helft ontstond er een meer open spel. Geel-Zwart wist er een aantal keer uit te komen, maar de bal wilde er niet in. Net in de fase dat Veghel beter in de wedstrijd kwam, wist MEP de 0-1 binnen te slaan. De Veghelse dames toonden veerkracht. In de laatste minuut voor rust versierden ze een strafcorner. Deze corner werd in het doel gewerkt door Jolien Bogers, waardoor Geel-Zwart terecht voor rust nog op 1-1 kwam.

Na rust zette Geel-Zwart het goede veldspel door. Er werd meer ruimte gecreëerd door de Veghelse ploeg waardoor het lukte om meerdere keren uit te breken. Het tweede doelpunt bleef echter uit. In de counter wist MEP er nog een aantal keer snel uit te komen, maar de Veghelse defensie stond als een muur. Keepster Marlou van Essen speelde uitstekend en wist meerdere malen de bal uit het doel te houden. Geel-Zwart kreeg steeds meer het gevoel dat er iets te halen viel, en zette in de slotfase nog even aan. De ploeg zat een aantal keer dicht tegen een doelpunt aan, maar het benodigde geluk ontbrak.

De winnaar van de bekerwedstrijd werd uiteindelijk bepaald na shoot-outs. Het hockeypubliek beleefde een waar spektakel. Keepster Marlou wist alle vier de shoot-outs van MEP te keren en voor Geel-Zwart zorgden Anne Biemans en Jolien Bogers voor de 2-0 eindstand. Geel-Zwart bekert een ronde verder en dat hadden ze in Veghel eigenlijk niet verwacht.

Op Tweede Paasdag (2 april) om 12.45 uur nemen de dames het thuis op tegen DES, ook een team uit de eerste klasse. De ploeg hoopt dan dat er wederom weer veel support langs de lijnen staat.