Een gezellige en sportieve boel bij TV Hertog Jan in Erp.
Een gezellige en sportieve boel bij TV Hertog Jan in Erp.

Kinderen trotseren hitte tijdens Koningsspelen: 'Pfffff, wat is het heet'

Sport 2.706 keer gelezen

ERP | Het was vrijdag een sportieve dag op vrijwel alle basisscholen in de voormalige gemeente Veghel. De jaarlijkse Koningsspelen werden in prachtige omstandigheden gehouden. Zo ook in Erp waar de kinderen van de Mariaschool een tennisclinic kregen van niemand minder dan voormalig profspeelster Miriam Oremans.

Op de banen van Tennisvereniging Hertog Jan was het een gezellig en sportieve boel. De enthousiaste kids van groep 7 van de Erpse basisschool genoten met volle teugen. Onder hen bevonden zich ook Jens de Wit, Mees ter Laak en Rachel Steenbakkers. "Pffff, wat is het heet", zucht Jens terwijl hij even uitrust tijdens de pauze. Zijn klasgenootjes knikken, met een gezicht waar het zweet vanaf drupt, instemmend. "Maar wel kei leuk", vult Mees aan.

Kleine oogjes door de zon bij de sportieve Jens, Rachel en Mees.

Normaal gesproken hadden de 24 leerlingen van groep 7 met dit weer gewoon in de klas moeten zitten. "Dit is veel leuker", zegt Rachel. "Het is 27 graden en wij mogen lekker buiten tennissen." Ook Miriam prijst zich gelukkig met het weer. Ze vindt het belangrijk dat de kinderen met sport en voeding bezig zijn. "Of dat nu tennis, korfbal of paardrijden is. Dat maakt niks uit. Sporten is goed voor je. Daarom vind ik zo'n dag als vandaag ook belangrijk", vertel ze terwijl dochter Pleun (zit in groep 7 van de Mariaschool red.) over de tennisbaan dartelt.  

'Belangrijkste maaltijd van de dag'
Tijdens de Koningsspelen wordt er veel aandacht besteed aan het ontbijt. Rachel: "Ik ontbijt elke dag. Als ik 's ochtends niet eet, word ik chagrijnig", lacht ze. "Anders heb je honger op school. Dat is niet fijn. Ik ontbijt ook altijd en anders kom ik maar te laat op school", vult Mees aan.
Miriam is veel met voeding bezig. Ze benadrukt het belang van een goed ontbijt. "Het is de belangrijkste maaltijd van de dag en dat wordt wel eens vergeten. Een goed ontbijt zorgt voor een energievolle dag."

De sfeer zat er goed in.

Buitenspelen
Naast getennist werd er onder andere gebasketbald, gekorfbald en gingen er kinderen op bezoek bij Anky van Grunsven om te paardrijden. De tennisclinic viel in ieder geval in goede aarde. "Ik vind het een geslaagde ochtend. Het is leuk en je bent lekker buiten aan het spelen", merkt Jens terecht op. Zowel Jens, Mees als Rachel vertellen dat ze graag buitenspelen.

Richard Krajicek
De Koningsspelen zijn een idee en initiatief van Richard Krajicek als lid van het toenmalige Nationaal Comité Inhuldiging ten behoeve van de feestelijkheden omtrent de inhuldiging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013. Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terugkerend evenement, altijd op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag. In 2019 wordt hier in verband met Goede Vrijdag van afgeweken; de Koningsspelen worden dan een week eerder gevierd op vrijdag 12 april 2019.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant