Veteranensportdag vermoedelijk voor de laatste keer in Zijtaart | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Veteranensportdag vermoedelijk voor de laatste keer in Zijtaart

  •   keer gelezen   Sport

ZIJTAART | Voor de derde en vermoedelijk laatste keer wordt komende zondag 10 juni een veteranensportdag in Zijtaart gehouden. In 1992 en 2009 vond de sportdag eerder in Zijtaart plaats.

Door het oplopen van de gemiddelde leeftijd en daarmee het dalen van het aantal deelnemers, komt aan de traditionele veteranensportdagen langzaam een einde. Maar zover is het nu nog niet, want zondag komen er toch nog zo'n 550 actieve sporters, in leeftijd variërend van 55 jaar tot boven de 80 jaar, naar Zijtaart. Zij behoren tot de 34 deelnemende dames- en herenafdelingen afkomstig uit 24 plaatsen in Noord-Brabant, Gelderland en Limburg.

Waar voorheen het prestatie-element de boventoon voerde, is de sportdag de afgelopen jaren steeds meer een nostalgisch evenement geworden. Maar ondanks dat de haren grijzer worden en de spieren strammer, is de inzet en wilskracht van de meeste deelnemers onveranderd groot. Er wordt nog steeds flink gestreden bij de piramidebouw en het touwtrekken.
Veel afdelingen slagen erin om nog gecombineerde oefeningen, vrije oefeningen en volksdansen van hoog niveau te laten zien. Dat levert, aangevuld met diverse atletieknummers, een attractief programma op.

De sportdag vindt plaats op sportpark De Vonders in Zijtaart. Om 10.15 uur wordt gestart met het jureren van de diverse sportonderdelen.
Om 13.30 uur begint het middagprogramma met een groot defilé en de officiële opening door wethouder Coby van der Pas. Daarna volgen de demonstraties van de sportoefeningen, piramidebouw en het volksdansen, alsmede de finales van de enkele loopnummers en het touwtrekken. Het belooft een afwisselende en spannende middag te worden, vol nostalgie en folklore.

De organisatie hoopt op goed weer en veel toeschouwers. Voor een entreeprijs van twee euro (tot 12 jaar gratis) kunnen zij genieten van een bijzonder sportevenement

Meer berichten