Afbeelding

Beachsoccer, beachvolleybal en feest op de Hazelberg

Sport 1.352 keer gelezen

VEGHEL | Het Beachsoccertoernooi op de Hazelberg in Veghel is een begrip in de regio. Sinds een paar jaar is er naast een voetbaltoernooi ook een volleybaltoernooi. "Het volleyballen heeft veel aan populariteit gewonnen. Dit jaar gaan we volleyballen op zaterdag 14 juli en voetballen op zondag 15 juli", vertelt Pim van der Sanden van de organisatie.

Pim hoopt uiteindelijk uit te komen op tien beachsoccerteams en zestien volleybalteams. "Er zijn zoveel beachsoccertoernooien in de regio dat het steeds moeilijker wordt om teams te regelen. Bij de volleybalvariant gaat het eigenlijk vanzelf. Deze teams zijn ook iets kleiner en gemengd."

Op beide dagen starten de wedstrijden om 13.00 uur. "Ik wil wegblijven uit de ochtend. Nu kan iedereen uitslapen en op zijn gemak naar de Hazelberg komen. Daarnaast sluit het beter aan op het feest dat zich ieder jaar afspeelt op de zaterdagavond." De beachvolleyfinale wordt rond 20.00 uur gespeeld. Daarna is er nog een afterparty op de Hazelberg.

WK-finale
De beachsoccerfinale op zondag wordt waarschijnlijk iets eerder gespeeld. Voor de liefhebbers wordt de WK-finale uitgezonden. Op maandag is er een horecatoernooi.

Overkapping
Vorig jaar waren de weersomstandigheden prima. Pim hoopt dit jaar op hetzelfde scenario. De voorspellingen voor de komende weken zijn goed. "Het is gewoon veel leuker als het mooi weer is, maar mocht het onverhoopt regenen zijn we daarop voorbereid." Hij refereert naar de grote overkapping waar de sporters en het publiek onder kunnen schuilen voor zowel de zon als de regen.

Inschrijven
Inschrijven kan tot en met 9 juli. Daarna gaat de organisatie aan de slag met het maken van een indeling. Een beachsoccerteam bestaat uit minimaal zeven spelers (18+) en het inschrijfgeld bedraagt 70 euro. De volleybalteams bestaan uit minimaal vijf spelers (18+) en zij betalen 50 euro inschrijfgeld.

Inschrijven kan via www.beachsportveghel.nl. "Binnen één minuut is het geregeld, doen dus", besluit Pim.

Gezelligheid is zeker zo belangrijk tijdens het weekend op de Hazelberg.
Beachsoccer verhuist naar de zondag.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant