Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Volgend jaar invasie van Brabantse ruiters in Zijtaart

  •   keer gelezen   Sport

ZIJTAART | Ruitersport Zijtaart mocht van het regiobestuur van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond in 2008 en 2015 al eens de Brabantse Kampioenschappen dressuur en springen voor pony's en paarden organiseren. De vereniging heeft daarbij zo'n goede indruk achtergelaten dat het ook de organisatie voor 2019 toegewezen heeft gekregen. Een hele eer voor Ruitersport Zijtaart, die naast de Stichting bestaat uit ponyclub De Reigertjes en Rijvereniging St. Gregorius.

De voorbereidingen voor een spetterend weekend vol ruitersport, dat gehouden wordt op 20 en 21 juli 2019, zijn al gestart. De beste ruiters en amazones uit de hele provincie hebben in de maanden vóór het kampioenschap door middel van selectiewedstrijden in de regio een startplaats weten te bemachtigen voor deelname aan dit eervolle evenement. "We verwachten zo'n 1.000 pony's aan de start op zaterdag en op zondag komen er eveneens zo'n 1.000 paarden om hun beste beentje voor te zetten. De meest succesvolle combinaties van de Brabantse Kampioenschappen worden afgevaardigd naar de landelijke kampioenschappen van de KNHS, de Hippiade in Ermelo. Naast de ruiters en hun begeleiders worden er zo'n 12.000 bezoekers verwacht. Zowel dressuur, springen, para-dressuur als afdelingsdressuur zijn te bewonderen op het kampioenschap", zo laten ze bij Ruitersport Zijtaart weten.

Enthousiasme
De Brabantse Kampioenschappen worden gehouden aan de Corsica – Hoge Biezen in Zijtaart. Op het twintig hectare grote terrein komen twee springterreinen, vijftien dressuurringen en voldoende parkeerplaatsen voor deelnemers en bezoekers. Daarnaast is er plaats voor een grote tent van waaruit het geheel goed kan worden gevolgd en waar men heerlijk kan genieten van een natje en een droogje. Het geheel wordt compleet gemaakt met een strodorp en allerlei activiteiten voor kinderen.
De vereniging bestaat uit zo'n 100 leden, die zich ongetwijfeld weer met veel enthousiasme zullen in zetten. Dit aantal is echter niet genoeg om zo'n groot evenement tot een succes te kunnen maken. Daarom hoopt de vereniging weer, net als in 2008 en 2015, een beroep te kunnen doen op steun vanuit de andere Zijtaartse (sport) verenigingen.

Foto van links naar rechts: Mirjam van Lanen (vice-voorzitter KNHS regio Brabant), Silvia Endevoets (Bestuur Ruitersport Zijtaart), Peter van Asseldonk (voorzitter stichting Ruitersport Zijtaart), Jacques van der Harst (voorzitter KNHS regio Brabant), Peter Timmers (algemeen secretaris KNHS regio Brabant) en Cor Coppens (Bestuur stichting Ruitersport Zijtaart).

Meer berichten