Dames 1 Geel-Zwart

Geel-Zwart verliest Meierijstad derby

Sport 396 keer gelezen

VEGHEL | Een heuse Meierijstad derby stond zondag op het programma voor de dames van Geel-Zwart. De dames traden namelijk aan in Schijndel tegen De Hopbel Dames 1. De thuisploeg bleek een maatje te groot.

De eerste helft ging nog lang gelijk op. De Hopbel had het meeste balbezit en de grootste kansen, maar uit de counter wist de Veghelse ploeg ook regelmatig gevaarlijk te worden. Er werd door beide ploegen fel gespeeld en gestreden om het eerste doelpunt. De openingstreffer viel vlak voor rust aan voor de Veghelse hockeysters de verkeerde kant. Het bleek de enige treffer voor rust te zijn. De Hopbel ging met een 1-0 voorsprong de rust in.

Slordiger
Na rust was Geel-Zwart het helemaal kwijt, de ploeg was niet fel in de duels en wist voorin weinig kansen te creëren. Al snel viel de 2-0 en 3-0 voor de thuisploeg.
Hierna werd Geel-Zwart alleen nog maar slordiger. Ze kregen het dan ook niet voor elkaar om de wedstrijd te doen kantelen. Het zelfvertrouwen ontbrak volledig waardoor de Veghelse hockeysters moesten toezien hoe de score uiteindelijk opliep naar een 5-0 eindstand.

Revanche
Geel-Zwart blijft na twee wedstrijden steken op drie punten. Volgende week hoopt de ploeg thuis op een revanche tegen HOD Dames 1. De ploeg kan alle steun van haar supporters gebruiken. De wedstrijd start om 12.45 uur.