De ijsbaan krijgt dezelfde afmetingen als vorig jaar. Er wordt gebruik gemaakt van dezelfde mooie en transparante tent.
De ijsbaan krijgt dezelfde afmetingen als vorig jaar. Er wordt gebruik gemaakt van dezelfde mooie en transparante tent.

Veghel on Ice borduurt voort op succes: 'Het is dé perfecte locatie'

Sport 1.784 keer gelezen

VEGHEL | Veghel on Ice (VOI) op de Markt krijgt ook dit jaar een vervolg. De organisatie is, net als tijdens de succesvolle vorige editie, in handen van Rotary Club Meierijstad. "De jeugd in beweging krijgen. Dat is ons hoofddoel", aldus Francesca Verwegen (PR-VOI) en Ton Claassen ((Sponsorcie-VOI), allebei lid van de Rotary.

De overdekte ijsbaan komt van 6 december tot en met 6 januari pal voor de horecagelegenheden op de Markt te liggen. Door middel van een tent wordt de ijsbaan verbonden met de kroegen. Net als vorig jaar is er weer de mogelijkheid om te curlen.

Idyllisch plaatje
Ton vertelt dat de ijsbaan dezelfde afmetingen (600 vierkante meter) krijgt als vorig jaar. "We gebruiken dezelfde mooie en transparante tent. Voorbijgangers zien de mensen schaatsen. De kant van kerk wordt dit jaar ook open, zo kan men schaatsen met de verlichte kerk op de achtergrond." Een idyllisch plaatje, maar er is meer. Francesca vult aan: "Het geluid en het licht worden beter, mooier en gezelliger. Jeroen van den Nieuwenhuizen van 't Hart van Veghel gaat dit mede verzorgen. Hij is er altijd en heeft affiniteit met de locatie." De tent wordt verder sfeervoller ingericht met attributen die passen bij de wintertijd. De mogelijke geluidshinder van de koelapparatuur wordt geminimaliseerd.

Financiële risico's
Het realiseren van de tent en de ijsbaan zijn grote kostenposten en brengen dus financiële risico's met zich mee. "Het blijft spannend, maar vorig jaar hebben we het ook klaargespeeld. Kostentechnisch hopen we, mede door ondersteuning van sponsoren, niet in de problemen te komen", zegt Ton.
Vorig jaar kreeg de Rotary subsidie van de gemeente. Het is nog niet bekend of er dit jaar ook een financiële impuls komt. "We gaan daar nog over in gesprek met de gemeente. Daarom kan ik daar nu nog niet veel over zeggen. We hopen uiteraard op steun", licht Ton toe.

De kinderen genoten vorig jaar met volle teugen. 

Het is voor Rotary Meierijstad geen commercieel project. Francesca: "Alles wat we overhouden, investeren we in de ijsbaan of doneren we aan goede doelen. Wij draaien mee als vrijwilligers", lacht ze. "Het Sint Barbara Gilde, de Veghelse scouting, Innerwheel Veghel-Uden en Kiwanis hebben al toegezegd mee te helpen", aldus Ton. Enkele leden van biljartvereniging Krijt op Tijd worden opgeleid tot ijsmeester. De nieuwe ijsmeesters zijn een welkome aanvulling op het bestaande team van ijsmeesters.

'Perfecte locatie'
De Markt is onlangs compleet vernieuwd. Ton ziet geen grote obstakels. "We hebben daar vorig jaar al rekening mee gehouden. De nieuwe bomen zijn niet ideaal, maar daar komen we wel uit", verzekert Ton. Francesca knikt: "De tent komt op precies dezelfde plek te staan als vorig jaar. Veghel on Ice hoort daar thuis. Het is dé perfecte locatie."

Score
Kinderen van de Veghelse en Rooise basisscholen krijgen de kans om overdag gratis te schaatsen onder schoolbegeleiding (Schijndel heeft een eigen schaatsbaan red.). "We willen de jeugd aan het sporten krijgen. Op dit moment hebben 20 van de 28 aangeschreven basisscholen al laten weten dat ze komen", vertelt Francesca. Het aantal bezoekers lag vorig jaar rond de achttienduizend. De Rotary sprak destijds over een prima score. "Dit jaar hopen we weer rond die koers uit te komen. Een nobel streven", vindt Ton.

Vrijwilligers gezocht
Voor zes euro kan men de hele dag schaatsen. Bij de prijs zit schaatshuur inbegrepen. De organisatie achter VOI is nog op zoek naar vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen zich melden via: vrijwilliger@veghelonice.nl. De website www.veghelonice.nl is vanaf 12 november weer up to date. De opbouw van de tent begint op vrijdag 30 november.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant