Winst voor Skunk bij competitie laatste Donki-Sjot in Breda
Winst voor Skunk bij competitie laatste Donki-Sjot in Breda Foto: Theo de Vrede

Skunk neemt koppositie over na winst in Breda, vrouwen lijden verlies in Liessel bij Livoc

Sport 295 keer gelezen

BREDA– de nummer twee tegen de nummer laatst, op papier een makkelijke wedstrijd. De setstanden verraden echter dat dit niet zo was. Een zwak spelend Skunk kon op het tandvlees de volledige overwinning binnenhalen en staat door setverlies van concurrent Donki-Sjot weer aan kop in de tweede divisie. Setstanden: 20-25, 30-32, 13-25, 20-25

Voor de wedstrijd werd door coach Joop Janssens gewaarschuwd voor onderschatting van de tegenstander, de waarschuwing is bij de Veghelaren echter niet binnengekomen. In de eerste set waren de heren wel sterker dan Breda, maar veel verschil maakte het niet. In set twee zakte het echter in en werd Breda in het spel gespeeld, waar Breda kon combineren moest Skunk de standaardoplossing spelen en werd veelvuldig de fout gemaakt. Pas bij een 24-21 achterstand schrok Skunk wakker, enkele mooie punten zorgde ervoor dat beide teams weer gelijk op gingen. Vele setpunten en spannende rally's later wisten de Veghelaren uiteindelijk de set te pakken. Set drie leverde door redelijk spel een gemakkelijke overwinning op. Echter lieten de Veghelaren in de vierde set weer de teugels wat vieren en werden de heren pas in het eind van de set wakker.

Herbstmeister Skunk speelde geen topwedstrijd maar pakt ondanks dat toch de volledige winst. Door puntverlies van concurrent staat Skunk op puntensaldo weer bovenaan in de tweede divisie. Aankomende zaterdag speelt Skunk een thuiswedstrijd tegen het altijd lastige VC Volt uit Beers. Om 19:00 wordt in sporthal de Bunders gekeken of Skunk zich "Herbstmeister" kan noemen.

Livoc Liessel DS1 – Skunk DS1 3-2

LIESSEL - De topper in de Dames 1e klasse D met als inzet de eerste plaats in de competitie. Skunk begon goed en liep uit naar 6-12. Hierna kwam Livoc sterk opzetten en boog de stand om naar 17-12, maar door een sterk blok en prima aanvalsspel werd de eerste set verdiend gewonnen met 23-25. Setstanden: 23-25,25-20,22-25, 25-17 en 15-7

De coach legt het allemaal uit

In de tweede set startte Livoc sterk 10-5. De Skunk dames kwamen terug tot 10-8 en namen daarna zelfs een kleine voorsprong. Echter Livoc liet zich niet voor de 2e keer pakken en ging via een 20-17 naar 22-17 en won uiteindelijk met 25-20.De 3e set begon met aan weerszijde mooie en lange rally's, het ging gelijk op met prachtig volleybal 8-8. Mede dankzij een paar harde smashes van de buitenaanvalster liep Skunk uit naar 9-12. Middels tomeloze inzet vochten beide partijen voor elk puntje, af en toe speelde Livoc met 7 man, maar het bleef spannend 18-18 naar 22-22. Mede dankzij het meegereisde fanatieke aanmoedigen publiek won Skunk met 22-25.

Pijp leeg
In de 4e set hetzelfde spelbeeld via een 7-5 achterstand kwam Skunk terug tot 8-8, door een paar foutjes liep Livoc uit naar 13-10. Time-out, helaas hielp dit niet, 19-12, ook de 2e time-out bracht niet het gewenste resultaat. Ondanks dat vochten Skunk vochten als leeuwinnen, maar het mocht niet meer baten 25-17.De beslissende 5e set liep Livoc uit naar een 8-2 voorsprong, mede door een sterke service van Livoc. Op het laatst was de pijp leeg en ging deze set naar Livoc 15-7. Ondanks deze nederlaag blijven de Skunk dames boven aan, het zal spannend blijven tot de laatste wedstrijd. Volgende week speelt Skunk thuis om 16.30 uur tegen Peter Peters uit Schaijk.