Lotte Mudde Nederlands kampioen zwemmen

Sport 956 keer gelezen

VEGHEL | Lotte Mudde is afgelopen weekend Nederlands Kampioen geworden tijdens het NK korte baan zwemmen  voor junioren en jeugd in Eindhoven. De Veghelse zwemster won de 200 meter.

De 11-jarige Lotte Mudde van Zeester Meerval maakte haar eerste plaats op de Nederlandse ranglijst op de 200 meter vlinderslag meer dan waar. Ze werd Nederlands kampioen bij de junioren op deze afstand en snoepte drie seconden van haar persoonlijk record af.

De Veghelse was ook op de 100m vlinderslag in vorm en behaalde daar een mooie derde plaats. Goed voor een bronzen medaille op het NK podium.

Lotte sluit het succesvolle jaar af met een drie-daagse zwemwedstrijd in Maastricht vanaf 27 december om zich vanaf januari te richten op het lange baan seizoen.