Mieke heeft een Koninklijke onderscheiding ontvangen.
Mieke heeft een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

Koninklijke onderscheiding voorzitter Boerdonk

Sport 905 keer gelezen

BOERDONK | Mieke van der Doelen-Van Kessel (1966) uit Boerdonk heeft zondag 17 februari uit handen van burgemeester Kees van Rooij een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Mieke is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Er is veel waardering voor de vrijwillige werkzaamheden die ze al sinds jaren verricht voor de (Boerdonkse) gemeenschap.

Mieke is al sinds 2000 actief als vrijwilliger bij de jaarlijkse Trekkertrek. Van 2001 tot en met 2006 was ze voorzitter van Peuterspeelzaal De Speelhoek (in deze periode heeft ze onder andere twee verhuizingen van de peuterspeelzaal begeleid).

Van 2007 tot en met 2011 was Mieke lid van de vormselwerkgroep van de Boerdonkse kerk en van 2010 tot 2012 bestuurslid bij de KVO Boerdonk. Ze is na twee jaar gestopt als bestuurslid omdat het voorzitterschap van R.K.S.V. Boerdonk veel van haar tijd vroeg en ze daarom een keuze moest maken.

Vanaf 2009 is Mieke bestuurslid bij R.K.S.V. Boerdonk waar ze na een jaar (2010) de voorzittershamer overnam. De voetbalwereld is nog echt een mannenbolwerk: een vrouwelijke voorzitter is dan ook bijzonder. In geval van teruglopende ledenaantallen een club levendig en gezond houden, is geen sinecure. Mieke heeft wat dat betreft zeker haar sporen verdiend. Naast het leiden van de club (onder andere het voorzitten van bestuursvergaderingen en ledenvergaderingen) was zij intensief betrokken bij/belast met het vrijwilligersbeleid (inclusief invoering AVG), de subsidieverlening, de privatisering van het sportpark, gesprekken over samenwerking met andere voetbalclubs, de contacten met de KNVB, de Sportraad en de wedstrijdcoördinatie. Het aanwezig zijn bij wedstrijden van het vaandelteam behoort tot haar taken en ook op andere momenten is Mieke veelvuldig op het sportpark aanwezig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant