Mooie vijfpunter voor Skunk mannen
Mooie vijfpunter voor Skunk mannen Foto: Theo de Vrede

Skunk heren slechts één punt verwijderd van kampioenschap, vrouwen verliezen topper met LIVOC

Sport 302 keer gelezen

VEGHEL – Als koploper mocht Skunk afgelopen zaterdag aantreden tegen rode lantaarndrager Spie de Burgst. Dat de heren uit Breda laatste staan was te zien in het wedstrijdbeeld, die werd geen moment spannend en de Veghelaren konden opnieuw 5 punten bijschrijven. Setstanden: 25-10, 25-20, 25-14, 25-17

Skunk begon met een felle start, een 7-0 voorsprong stond binnen no-time op het bord, harde aanvallen en een goede blokkade zorgde ervoor dat de gasten kansloos waren. Enkele mooie service-series zorgde voor deze eerste setwinst. Set twee zakte wat in, De Burgst had het gevoel dat er wat te halen viel en kwam enkele keren aanvallend goed door. Op tijd bij de les zijnde werd ook deze set een Veghelse prooi. Alleen de vierde set begon wat spannend, enkele beslissingen van het arbitraire duo in het voordeel van Skunk zorgde voor de volledige winst. Door deze winst is Skunk dichtbij een snelle terugkeer in de eerste divisie. Over twee weken, op 6 maart, mogen de heren zich op gaan maken voor het kampioenschap. Slechts 1 set is voldoende om één wedstrijd voor het einde al kampioen te kunnen worden. In de uitwedstrijd tegen VC Volt in Beers moet dit gaan gebeuren. Om 17:00 wordt dan gespeeld in sporthal de Kloosterhof.

Skunk vrouwen  leggen het loodje tegen  Livoc Liessel vrouwen

LIESSEL- In een volle zaal en in een geweldige sfeer werd de topper in de eerste klasse gespeeld. Door een goede servicedruk van Skunk in de eerste set liepen ze uit naar een 8-3 voorsprong. Livoc gaf daarna een goede weerstand. Het verschil bleef echter positief aan de kant van Skunk en door een blijvende servicedruk en volle concentratie werd de eerste set binnengehaald met met 25-19

In de tweede set zette Livoc er een tandje bij en dat werd Skunk te veel. Persoonlijke fouten en een onvoldoende servicedruk zorgde voor achterstand. Skunk kon zich nog herpakken maar dit was te laat. De set werd verloren met 23-25. De derde set was eigenlijk een kopie van de tweede  set, time outs hielpen niet en met de sterke service beurten van Livoc hadden de dames van Skunk geen antwoord. Skunk verloor deze set met 21-25. Dan maar de vierde set winnen om er een vijfsetter van te maken. In het begin van de set werd de spanning erin gehouden en liep de stand gelijk op. Er ontstonden lange rally's en de servicedruk werd weer opgevoerd. Halverwege de set sloeg het echter om. Door persoonlijke fouten van de Veghelse kant, kon Livoc weer beter in zijn spel komen.  Uiteindelijk trokken de meiden uit Liessel dan ook aan het langste eind en werd de set door Livoc gewonnen met 20-25. Livoc blijft domineren op de eerste plek en Skunk op de tweede plek. De komende wedstrijden kunnen allesbepalend zijn voor de uiteindelijke top 3. Skunk draait nog steeds mee voor een plek in deze top 3.  Setstanden: 25-19, 23-25, 21-25, 20-25