Kansloze nederlaag Geel-Zwart tegen koploper

Sport 347 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 kreeg afgelopen zondag de koploper op bezoek. Op het Prins Willem Alexander Sportpark in Veghel bleek Weert Dames 1 een maatje te groot. De Veghelse hockeysters gingen er met 5-0 vanaf.

Beide ploegen begonnen sterk aan de wedstrijd en er werden aan allebei de kanten kansen gecreëerd. Toch was het Weert dat op voorsprong kwam. Na openingstreffer gingen de Veghelse dames op zoek naar de gelijkmaker, maar die viel niet. Het was namelijk Weert dat vlak voor rust de voorsprong verdubbelde.

Limburg
In de tweede helft werd er voornamelijk verdedigd door Geel-Zwart. Ze wisten zich lange tijd goed staande te houden. Toen de 0-3 viel, was het klaar. Geel-Zwart verzwakte en was de focus kwijt. Weert profiteerde optimaal en liep uit naar een 0-5 overwinning.
De gasten lieten zondag zien waarom zij eerste staan op de ranglijst en ze namen dan ook terecht de drie punten mee naar Limburg.

Klassenbehoud
Geel-Zwart Dames 1 speelt de volgende wedstrijd op 5 mei in Kaatsheuvel tegen DES Dames 1. De Veghelse dames zijn nog niet zeker van hun klassenbehoud dus moeten hard aan de slag om punten te vergaren.