Luuk Pennycott en Gabor Martens vlak na het tekenen van het contract.
Luuk Pennycott en Gabor Martens vlak na het tekenen van het contract.

Nieuwe bewoner op de Noordkade: 'Wij willen er deel van uitmaken'

Sport 4.791 keer gelezen

VEGHEL | Het oude pand van de Gamma op de Noordkade in Veghel krijgt vanaf september een nieuwe bestemming. Luuk Pennycott (28) en Gabor Martens (34) openen dan CrossFit Noordkade. "In Veghel heb je veel sportscholen, maar geen die zich specifiek richt op CrossFit. Wij gaan die leegte invullen", vertelt Luuk.

Luuk, woonachtig in Vught, legt uit hoe hij en zijn partner in crime Gabor in Veghel terecht zijn gekomen. "We hebben natuurlijk marktonderzoek gedaan. Sportscholen zijn er in Veghel genoeg, maar wij doen alleen CrossFit. Dat heb je hier nog niet. Daarnaast vinden we de locatie helemaal top. De Noordkade is echt in opkomst. Ook buiten Veghel hoor je er steeds meer mensen over praten. Wij willen daar deel van uitmaken. Het is een hippe plek."

Missie
CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Tijdens de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier uitgevoerd. Luuk, zelf een fervent Crossfitter, gaat de lessen samen met Gabor geven. "CrossFit is een leuke manier om fit te worden en te blijven. Dat is ook onze missie. Wij willen dat mensen gezond en fit oud worden."

Hier komt de CrossFit Gym te zitten. 

De lessen worden in groepsverband gegeven. Er komen maximaal twaalf mensen in een groepje terecht en een les duurt een uurtje. "Alle scores worden bijgehouden. Er ontstaat gezonde concurrentie en je krijgt echt een groepsgevoel. Ik vind het sociale belangrijk. Daarom creëren we een lounge waar mensen lekker kunnen socializen of eventueel werken. Het doel is om een community te ontwikkelen."

'Indrukwekkende locatie'
De tekeningen worden binnenkort getoetst op haalbaarheid. Er breken spannende tijden aan voor Luuk en Gabor. "Ik maak eigenlijk van mijn hobby mijn beroep. We zijn allang bezig en ik ben blij dat het er eindelijk van gaat komen. Een eigen CrossFit gym op zo'n indrukwekkende locatie. Hoe gaaf is dat."


CrossFit Noordkade opent 1 september haar deuren. Geïnteresseerden kunnen voor 40 euro één keer in de week sporten, voor 70 euro drie keer en voor 90 euro onbeperkt. Volg CrossFit Noordkade op Instagram en Facebook. De website www.crossfitnoordkade.nl komt snel online.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant