Afbeelding

Maximale score voor Lars van Berkel in Harfsen

Sport 344 keer gelezen

VEGHEL | Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Harfsen beide manches naar zijn hand weten te zetten. De crosser uit Veghel wist in zowel de eerste als de tweede manche de koppositie in de beginfase in handen te nemen en scoorde het maximale aantal punten.

In de training verzekerde de Veghelse motorcrosser zich van een goede startplaats in de manches door een derde tijd neer te zetten. In de laatste ronde wist hij zijn snelste tijd nog te verbeteren maar het was niet voldoende om de poleposition te kunnen pakken en Lars sloot de sessie af als derde.

In de eerste manche pakte hij een goede start en kwam op een tweede plaats uit de eerste bocht. Lars zette gelijk de aanval in en wist in de tweede ronde de koppositie over te nemen. Met een straf tempo liep hij weg bij zijn achtervolgers en won de wedstrijd met een voorsprong van 28 seconden.

Ook in de tweede manche kwam Lars goed weg bij de start. Wel was er wat gedrang in de eerste bocht maar toch kon Lars als tweede aan de wedstrijd beginnen. Tijdens de eerste ronde nam hij de leiding over maar ditmaal bleef de tweede man lang aan zijn achterwiel plakken. Omdat Lars het tempo hoog kon blijven houden, wist hij in de slotfase het verschil te maken en won alsnog met een ruime voorsprong.

Met een dubbele mancheoverwinning won Lars het dagklassement en heeft hiermee zijn voorsprong in de strijd om de Nederlandse titel weten te vergroten.

Daguitslag ONK 500 Harfsen:
1. Lars van Berkel 100 punten. 
2. Luca Nijenhuis 90 punten.
3. Rene Boer 79 punten.
4. Michael van Wezel 73 punten.
5. Nino Dekker 69 punten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant