Van links naar rechts: Tom, Sander en Benny.
Van links naar rechts: Tom, Sander en Benny.

Het mooie seizoen van de gebroeders Driessen

Sport 3.863 keer gelezen

VEGHEL | Met drie broers actief voetballend bij Blauw Geel'38/Jumbo is al speciaal. Alle drie ook nog kampioen worden in één seizoen is de overtreffende trap. Het overkwam Sander (Blauw Geel 7) Benny (Zaterdagteam)) en Tom (Blauw Geel 9). Bij alle drie knalden de kurken en bruisten de champagne. De kers op de taart was er voor Sander die ook nog eens de bekerfinale won, afgelopen zondag in Ospel, door Eikenderveld-2 met 8-2 te verslaan.

Door: Peter Kuijpers.

Tom, die al van de B-junioren de overstap maakte naar de senioren, werd op de voorlaatste competitiedag kampioen met Blauw Geel'38 9: "We wonnen met 4-0 van HVCH 10. Daarna kon het feest beginnen met veel vuurwerk en champagne. Jammer dat Luuk van Cleef zijn elleboog uit de kom had en met de ziekenwagen werd afgevoerd, maar gelukkig sloot hij later op de dag, in het gips en met mitella, weer aan." Benny werd met het Zaterdagteam kampioen. Het zoveelste kampioenschap van deze zeer getalenteerde spelersgroep: "Dat klopt, Het was op zaterdag 4 mei in de thuiswedstrijd tegen Woudrichem 2 die we met 2-0 wonnen. Een week later hebben het feest nog een keer gevierd. Ik heb het feest van Sander met het zevende ook nog meegevierd. Ik heb daar met regelmaat meegedaan. Zolang je minder dan vijftien wedstrijden in je eigen team hebt gespeeld is dat mogelijk."

Spannend
Sander (33), de oudste van het stel, werkt als vrachtwagenchauffeur in Boxtel. Hij heeft bij Blauw Geel'38 alle selectieteams doorlopen, maar keek ook over de omheining en speelde jaren in het eerste team van Rhode en was ook als speler actief bij SCI uit Sint-Michielsgestel. Uiteindelijk keerde hij weer terug naar de nestwarmte van het Prins Willem Alexander Sportpark. Eveneens bij Sander, in het zevende team, knalde de champagne dit seizoen: "Wij gingen lang gelijk op met Heeswijk 4, het team van Frank Dobbelsteen c.s. Daar hebben we een paar weken geleden van gewonnen en toen pakten we de koppositie weer terug. Het verschil is klein en aan de streep slechts één puntje. Het was echt spannend." De kampioenswedstrijd werd een 'eitje' waar Rhode met 8-1 werd verslagen.

Selectieteams
Benny doorliep gelijk aan broer Sander, alle selectieteams op de A1 na. Benny: "Ambities om hoger te spelen heb ik niet. Eenmaal in de senioren heb ik me bij een vriendenteam aangesloten. Nu in het Zaterdagteam waar ik al drie seizoenen speel. Dit team is het hoogste in rangorde waar ik ooit heb gespeeld. Ik weet niet of dit mijn plafond is. Dat zal komend seizoen moeten blijken als we weer een klasse hoger spelen. Er gaan wat mensen weg bij ons, maar er komen er ook weer bij, onder andere Gerke van den Akker, Martijn van Loon en Alexander Mols. Dat zijn niet de minsten dacht ik zo."

Finale
Vorig jaar speelden Blauw Geel'38 7 en 9 een halve finale beker tegen elkaar. Een leuk verhaal dat niet mag ontbreken. "Sla dit maar over, dat hoeft er niet in", grapt Sander. Tom richt zich op en herinnert die wedstrijd maar al te goed: "Dit is misschien wel het hoogtepunt uit mijn voetbalcarrière. Het zwaar favoriete team verslaan waar mijn broers allebei meespeelden. Benny werd er bijgevoegd dus ze waren op zijn sterkst. Kwalitatief beter, maar wij leverde heel veel strijd en wonnen uiteindelijk met 3-1 n mochten naar de finale. Voor mij een mijlpaal om ten koste van mijn twee broers de finale te bereiken, die we overigens verloren van Haslou-4." De recorder stopt. Het verhaal dat staat. Mooi stel gasten die gebroeders Driessen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant