Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Glenn juicht na een goede race.
Glenn juicht na een goede race. (Foto: Klaas Norg)

Glenn van Berlo komt ijzersterk uit zomerstop: eerste zeges in Formule 4

  •   743 keer gelezen   Sport

JEREZ | Autocoureur Glenn van Berlo heeft op het circuit van Jerez de la Frontera een sublieme vorm aan de dag gelegd tijdens de hervatting van het Spaanse Formule 4-kampioenschap. Tijdens het eerste raceweekeinde na de zomerstop scoorde de zeventienjarige TeamNL-rijder uit Veghel zijn eerste twee overwinningen in een formule-auto. Glenn staat nu derde in het prestigieuze kampioenschap.

Ruim tweeënhalve maand had het Spaanse Formule 4-kampioenschap stilgelegen. Dat Glenn de titelstrijd op deze wijze zou hervatten, had hij niet durven dromen. Hij was dan ook 'heel erg blij' met zijn schitterende resultaten op het circuit van Zuid-Spanje. Vooral ook omdat hij loon naar werken had gekregen, want de talentvolle Brabander van MP Motorsport was tijdens de zomerstop hard blijven werken. "Ik heb redelijk veel in de simulator gezeten. Ik heb veel aan mijn conditie en kracht gewerkt onder begeleiding van het centrum voor Topsport en Onderwijs in Eindhoven. Bovendien heb ik het gevoel dat ik de laatste maanden op mentaal vlak stappen heb kunnen maken."

Tijdens de eerste kwalificatie van het weekeinde, waarin de twee snelste rondes tellen voor de startopstelling van de eerste twee races, reed hij twee keer de snelste tijd. Twee keer poleposition dus. Het was de ultieme opmaat naar een zeer succesvolle zondag. "Daar was ik heel blij mee. Vooral ook omdat het op dit circuit moeilijk inhalen is."

In de eerste race pakte Glenn kopstart om tot aan de finish aan de leiding te blijven. "Ik sloeg meteen een gat. Ik vergde daarna iets te veel van mijn banden. Gelukkig had ik genoeg marge op de nummer twee om de race te kunnen winnen." Ook in race twee pakte hij kopstart. "In die race pasten we een andere strategie toe. Ik heb toen iets meer op safe gereden om de banden te sparen en om stabiele rondetijden te kunnen rijden. Zo heb ik mijn eerste plek vastgehouden. Ik vond het een betere race dan race één."

Omdat Glenn tijdens de tweede kwalificatie de vierde tijd had gereden, moest hij in race drie van de vierde plek starten. "Ik had een goede start, ben meteen van P4 naar P2 opgeschoven. Daarna ben ik samen met Colapinto weggereden. Ik reed steeds op ongeveer één seconde achter hem, we waren even snel. Daardoor kwam ik niet dichterbij, maar ik ben tevreden met de tweede plek." 

Met zijn resultaten in Jerez is Glenn zestien punten ingelopen op de Argentijnse kampioenschapsleider Franco Colapinto. "Hij staat ver voor, maar ik geef de hoop niet op. Alles is nog mogelijk."

Meer berichten