Geel-Zwart verliest derby van De Hopbel

Sport 495 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 nam het afgelopen zondag op tegen De Hopbel uit Schijndel. In eigen huis werd de derby met 1-3 verloren.

De weersomstandigheden waren zondag slecht. In de kou en regen kwamen de Veghelse hockeysters al gauw onnodig op 0-1. Geel-Zwart ging daarna beter hockeyen. Ze creëerden wat kleine mogelijkheden en kregen een aantal strafcorners. De gelijkmaker bleef echter uit en het gewenste niveau werd niet gehaald.

Julie van Roosmalen
Na rust kwam Geel-Zwart goed uit de kleedkamer. Ze besloten er een tandje bij te doen en dat resulteerde in de gelijkmaker. Na een paar mooie aanvallen die geen doel troffen was het Julie van Roosmalen die een prima aanval over rechts promoveerde tot doelpunt. Geel-Zwart leek weer helemaal terug in de wedstrijd te zitten, maar meteen na de 1-1 kwam De Hopbel weer op voorsprong.

Alles of niets
Met een 1-2 stand begon het vierde en laatste kwart. Voor Geel-Zwart Dames 1 was het duidelijk: alles of niets. Met constante druk richting de goal van De Hopbel bleef het spannend en de gelijkmaker hing in de lucht. Er kwamen ook mogelijkheden, maar die werden niet benut. De Veghelse hockeysters namen steeds meer risico's en daar profiteerde de Schijndelse tegenstander van. Via een counter liep De Hopbel uit naar 1-3 en daarmee was de wedstrijd beslist. De drie punten gingen dus mee naar Schijndel.

HOD
Voor Geel-Zwart is er werk aan de winkel. Na vier wedstrijden staan ze namelijk voorlaatste met drie punten. Volgende week wacht HOD Dames 1, ook zij hebben pas drie punten.