Niels Wouters (24) kwam over van Tweede Divisionist De Treffers.
Niels Wouters (24) kwam over van Tweede Divisionist De Treffers.

Niels Wouters voelt zich thuis bij Blauw Geel

Sport 1.201 keer gelezen

VEGHEL | Niels Wouters (24) kwam over van Tweede Divisionist De Treffers. Maakte de voorbereiding maar ten dele mee door een opspelende enkel. Inmiddels weer fit, gespeeld in het tweede team en maakte onlangs de eerst serieuze minuten in de basis elf van trainer Niels van Casteren. Als je dan ook nog een belangrijk doelpunt maakt, lijkt je kostje verzekerd. Het overkwam hem twee weken geleden in het duel Blauw Geel'38/Jumbo met HSC'21. Een wedstrijd die voor de bezoekers uit Haaksbergen een bizar einde kende.

Door: Peter Kuijpers.

Niels beoefent het vak van timmerman. In de snelle wereld van computerprogrammeurs, advies deskundigen of fysiotherapeuten is dat een opvallend vak. Mannen die gewoon met een Stanley hamer latnagels in het hout staan te jassen worden zeldzamer. De Schijndelaar is werkzaam bij een van de sponsoren van Blauw Geel'38: Bouwbedrijf Van de Ven uit Veghel. De founder van het bedrijf: Jan van de Ven (†) was nog een lange periode voorzitter van Blauw Geel'38. Een echte bouwheer in hart en nieren ook bij Blauw Geel'38. Het prachtige clubgebouw en grote kleedruimten, waar laatste zijn naam draagt, zijn dierbare herinneringen aan die periode.

Willem II en NEC
Het voetbal voor Niels begon bij Schijndel waar hij op zevenjarige leeftijd overging naar de jeugdopleiding bij PSV. Niels: "Daar heb ik het elf jaar volgehouden met twee jaar in A1. Pascal Jansen was toen mijn trainer daar, hij zit nu bij AZ. Ik kreeg toen last van mijn rug wat later een hernia bleek te zijn. Ik heb bij PSV twee jaar mogen revalideren. Ernst Faber, die ik nog kende uit mijn PSV tijd, was toen hoofdtrainer van NEC en van hem mocht ik daar verder fit worden en meetrainen. Ik had later de keus uit Willem II en NEC. Ik ben toen naar Willem II gegaan en later naar Achilles'29."

Habitat
De overgang naar het ambitieuze Achilles'29 bleek geen gelukkige keuze. Niels vervolgt: "Dat niet. Ik werd daar geconfronteerd met een faillissement van de club. Het geld raakte op en ze konden het afgesproken salaris niet betalen. De Treffers uit Groesbeek trokken toen aan de bel en dat kwam op het juiste moment. Ik heb daar nog anderhalf seizoen gespeeld tot de kans zich voordeed om naar Blauw Geel'38 te verkassen. Dat was lekker dichtbij in mijn eigen habitat Schijndel waar ik nog thuis bij min vader woon. Je voetbal komt al die sores niet ten goede. Ik hoop het plezier hier terug te vinden. Ik speelde daar ook minder de laatste wedstrijden en om dan steeds die grote afstand te maken om te trainen is behoorlijk frustrerend."

Carrière
Niels kwam niet fit over naar Blauw Geel'38. "Ik had behoorlijk last van mijn enkel. Die blessure nam ik mee van De Treffers naar Blauw Geel'38. Dat was even balen als je bij je nieuwe club niet kunt beginnen. Ik heb een paar wedstrijden in de voorbereiding moeten missen, maar nu ben ik weer fit en hoop dat te blijven."

Kantelpunt
Tegen HSC'21 vorige week maakte hij zijn opwachting in de tweede helft en scoorde zowaar uit een voorzet van Joey de 1-2. Het werd het kantelpunt van de wedstrijd. "Ik tikte de bal langs de speler, waarna de bal in de goal viel. Moet toegeven dat het niet mijn mooiste doelpunt was uit mijn carrière, maar hij telde wel. Dit soort momenten heb je nodig en doen me goed." Bij Blauw Geel'38 gaan we van Niels horen. Hij is weer fit en steekt goed in zijn vel. Prima ingrediënten voor een voetbaltoekomst in Veghel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant