Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Rens van Vugt de ene helft van de voetballende broers bij Avesteyn
Rens van Vugt de ene helft van de voetballende broers bij Avesteyn (Foto: Peter Kuijpers)

4F: Avesteyn - Nulandia gaat om plaats één; WEC - VOW ouderwetse derby

  •   630 keer gelezen   Sport

REGIO | Een mooi weekend om te voetballen was het afgelopen zondag. Elke week in 4F met  weer verrassende uitslagen. Avesteyn - Nulandia is een topduel om de toppositie in 4F.  VOW maakte weer een zachte landing op aarde nadat het zich verslikte in VCB, Vorstenbossche Boys kan maar niet winnen de laatste tijd. Zondag zien VOW en WEC elkaar aan de aftrap op Sportpark De Glorie. Een onvervalste derby waar we reikhalzend naar uitkijken.

door Peter Kuijpers

Tegenstander Nulandia had afgelopen seizoen een matige start en verloor een jaar geleden met 4-0 bij Avesteyn. De ploeg uit Dinther kende juist een sterke start maar met een matige afloop waar het verzamelde punten kapitaal in korte tijd verdampte. Avesteyn is dit seizoen weer een sterke starter, maar moet Nulandia naast zich dulden. Beiden haalden zondag ruim uit in hun respectievelijke competitieduels. Ondanks de 5-1 winst van Nulandia was trainer Marc van Delft verre van tevreden. "Als we zo spelen als hier tegen Essche Boys zij we kansloos bij Avesteyn", waren zijn woorden. Avesteyn-coach Hugo van de Sande zag zijn team met 4-0 winnen in Heusden bij HHC'09. De gebroeders  Rens- en Joost van Vugt scoorden beiden een treffer. Scheidsrechter Kaya brengt om 14.30 uur in Dinther de kraker aan het rollen.

4F: Boskant – Boxtel
Het elftal van Boskant trainer Sander Janssen is afgezakt de laatste weken. Met twee puntjes uit twee wedstrijden, waarvan één tegen koploper Nulandia, zak je al snel weg en vooral als de concurrentie blijft winnen. De tegenstander van zondag: Boxtel, is de Boskanters voorbijgestreefd. Dus winst komende zondag is bitterhard nodig zeggen we wellicht ten overvloede. Scheidsrechter Walthuis is de sportieve baas zondag in Boskant en fluit om 14.30 uur voor aanvang.

4F: WEC – VOW
Dit is een echte derby. WEC won zondag bij Vorstenbossche Boys dat de weg volledig kwijt lijkt te zijn. VOW verslikte zich tegen de bezoekende laagvlieger VCB uit Biezenmortel. Het bleef op de Vonders 0-0 waar de oranje mannen keeper Niek van Zutphen dankte met een redding in de slotfase. De van Heeswijk teruggekeerde doelman is weer terug op het oude nest en is een welkom slot op de deur voor de Zijtaartse defensie. Zondag naar De Glorie in WEC waar scheidsrechter Brands om 14.00 uur fluit voor aanvang.

4F: VCB – Vorstenbossche Boys
De ploeg van trainer Dennis Meijer kreeg zeker wel kansen, maar deze gingen over of voorlangs in het duel met WEC. Drie nederlagen achtereen hakt er behoorlijk in op De Bergakkers in Vorstenbosch. Komend weekend uit naar VCB in Biezenmortel dat zondag in Zijtaart onverwachts een puntje pakte. Wie weet zondag want de mooiste orchideeën groeien nog altijd aan de rand van het ravijn. Scheidsrechter van Geffen zal de teams om 14.30 uur tot voetbal manen. 

Programma voor zondag:
OSC'45- Wilhelmina
Essche Boys-HHC'09
SC Elshout-RKKSV
Avesteyn-Nulandia
Boskant-Boxtel
WEC-VOW
VCB-Vorstenbossche Boys

Stand:
1.Nulandia-6-16
2.Avesteyn-5-15
3.VOW-6-13
4.Boxtel-5-12
5.boskant-6-11
6.Wilhelmina-5-8
7.OSC'45-5-7
8.SC Elshout-6-7
9.RKKSV-6-7
10.WEC-6-6
11.VCB-5-4
12.Essche Boys-5-3
13.Vorstenbossche Boys-6-3
14.HHC'096-0

Meer berichten