Attacus won uiteindelijk ruim van Tantalus
Attacus won uiteindelijk ruim van Tantalus Foto's Peter Kuijpers
+video

Attacus alsnog ruim langs Tantalus 75-52

Sport 566 keer gelezen

Het verschil werd gemaakt in het eerste kwart  dat met 20-6 werd binnengehaald. Daarna zakte Attacus wat weg waar de Eindhovenaren in het derde kwart zelfs terugkwamen tot op 4 punten. Uiteindelijk stabiliseerde de partij en trokken de Veghelaren de wedstrijd met een paar goede runs alsnog met 75-52 over het eindsignaal. Kwartstanden: 20-6,17-17,22-17 en 16-12

Door : Peter Kuijpers

Bart van der Horst had een wat ongelukkige start. Had al vroeg twee p-tjes achter zijn naam staan en de score wilde maar moeilijk vallen. Gelukkig voor Attacus lukte teamgenoten dat wel tegen het niet bijster sterke studententeam. Het tij keerde zich voor de lichtstadbewoners en de score viel plots wel waar het tweede kwart met 17-17 werd afgesloten en een ruststand van 37-23 Na rust zakte de score weg en werd het bij tijden een fouten festival. Joost van Loon die in de basis begon raakt geblesseerd en baalde behoorlijk. "Ik moet gewoon zelf wat slimmer zijn" ,somberde hij. De verlossing kwam plots met twee driepunters van de Jarige Thijs Dijksterhuis kort achtereen en werd het kwart met 22-17 afgesloten.

Opperste concentratie van Tom van Haeren

Douche
Het vierde kwart werd het kwart van Bart van der Horst. Het liep weer bij lange aanvaller van Attacus. Met een fraaie dunk bracht hij de stand op 72-50 en was weer bepalend voor het team van coach Paul van Asseldonk die zijn team uiteindelijk met 75-52 zag winnen. Van der Horst had een smile van oor tot oor: "In het begin liep het inderdaad niet bij mij. Kreeg ook in korte tijd  twee p-tjes tegen en dat werkt dan niet in het voordeel voor je spel." Sommige spelers zochten al snel de douche op want in de kantine werd getrakteerd door Thijs Dijksterhuis die vandaag 28 lentes aftikte.