Afbeelding

De Wa Kwai zet mensen in het zonnetje

Sport 627 keer gelezen

VEGHEL | De receptie en reünie van budosportvereniging De Wa Kwai is onlangs goed verlopen. Er werden een aantal mensen in het zonnetje gezet. De Wa Kwai is te vinden op het Prins Willem Alexander Sportpark nummer 8 in Veghel.

Na de inloop die typerend is voor een receptie, volgde het officiële gedeelte. In eerste instantie nam voorzitter Rob het woord om iedereen te danken voor hun aanwezigheid. Hij gaf vervolgens de microfoon door aan meneer Oomen, de afgevaardigde van District Zuid van de JBN (Judobond Nederland). Hoewel hij af en toe moeite had met het vinden van de juiste bewoordingen, was geheel duidelijk dat de vrijwilligers die hij namens de JBN en namens De Wa Kwai in de spotlight wilde zetten, het dubbel en dwars verdiende. Maik Verberk en Jeanneke Callaars werden geëerd voor hun vrijwilligerswerk binnen de vereniging. Zij waren beide zeer verheugd én verrast door deze huldiging, met bijbehorend speldje en oorkonde.

De microfoon werd overgenomen door secretaris René Höppener. Want waar sommige aanwezigen dachten dat het officiële gedeelte erop zat, waren er nog twee personen die een eretitel in ontvangst mochten nemen op deze memorabele avond. En ook deze twee personen hadden dit nooit aan zien komen. Rob Bouwmans en Paul Bouwmans werden benoemd tot erelid van De Wa Kwai. Een meer dan terechte titel voor de pijlers van de vereniging. Na wijlen Harrie van Heertum en oprichter Hans Callaars, zijn zij de twee andere boegbeelden van De Wa Kwai. Mooi om te zien dat de tweeling Bouwmans er emotioneel en zeker door geraakt was.

"Hoewel de opkomst misschien wat magerder was dan we gehoopt hadden, kijken we met goed gevoel terug op de avond die ons 40-jarig bestaan als vereniging gevierd heeft. Omdat wij met een positieve blik naar de toekomst kijken, gaan wij er vanuit dat het over tien jaar nóg gezelliger zal zijn. Wij danken iedereen die deze avond mede heeft mogelijk gemaakt", laat de budosportvereniging weten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant