Geel-Zwart Dames 1 niet opgewassen tegen hekkensluiter

Sport 529 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 had afgelopen zondag de kans om stappen te maken richting de middenmoot, maar de Veghelse hockeysters lieten deze kans onbenut. De nummer laatst, Berkel-Enschot, hield de punten in eigen huis. Ze wonnen met een 4-2.

De dames uit Veghel begonnen de wedstrijd goed, de organisatie stond goed en iedereen was scherp. Toch kwam Berkel-Enschot Dames 1 tegen de verhouding in, via een strafcorner, op voorsprong. Geel-Zwart rechtte de rug en ging op zoek naar de gelijkmaker. In het tweede kwart werd dit beloond, er werd een strafcorner gehaald. Babs de Kock wist via een ontzettend mooie sleep het doel te treffen.

Berkel-Enschot wist nog voor rust iets terug te doen. Ze kwamen op 2-1.

Nederlaag
Na rust was het toch Berkel-Enschot Dames 1 waar de felheid en energie hoger lag. Geel-Zwart Dames 1 bleef wel goed hockeyen en speelden het betere spel. Maar Berkel-Enschot was feller en vochten net ietsjes harder. Hierdoor wisten zij de 3-2 en 4-2 te maken.
De Veghelse hockeysters creëerden nog kansen, maar de aansluitingstreffer bleef uit. De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop eindigde dus in een nederlaag tegen een directe concurrent voor de onderste plekken op de ranglijst.

Geel-Zwart Dames 1 gaat nu de zaal in en staan in maart weer klaar om buiten op het veld te vlammen.