Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Sporters worden in het zonnetje gezet door de gemeente Meierijstad.
Sporters worden in het zonnetje gezet door de gemeente Meierijstad. (Foto: Ad van de Graaf)

Nomineer sporters voor de Sport Awards

  •   413 keer gelezen   Sport

SCHIJNDEL | De voorbereidingen voor de Sport Awards zijn van start. Afgelopen jaar hebben de Sportraad Meierijstad en de gemeente voor het eerst de Sport Awards Meierijstad georganiseerd. Een mooi evenement, dat mogelijk werd gemaakt door de kracht van de verenigingen en de inzet van de sporters en vrijwilligers. In 2020 willen de Sportraad en de gemeente hier opnieuw een groots sportfeest voor en door sporters van maken. Dit vindt plaats op 29 maart bij 't Spectrum in Schijndel.

Het nomineren van sporters kan tot 13 januari 2020 via www.sportawardsmeierijstad.nl. Daar zijn ook de criteria, de kampioenen en Award-winnaars van voorgaande jaren en andere informatie over de Sport Awards te vinden.
In de middag presenteren de sportverenigingen zich met workshops, demonstraties en clinics. Wethouder Coby van der Pas: "Ook dit jaar gaan we er samen weer een geweldig sportfeest van maken. Vertegenwoordigers van de sportverenigingen denken mee over een programma dat de kinderen aanspreekt. En we gaan de scholen informeren over de vele sportieve mogelijkheden die middag. Om dit jaar nog meer kinderen kennis te laten maken met sport. Want in Meierijstad geloven we in de kracht van sport." Deze middag worden ook de kampioenen in de leeftijdscategorie 5 tot 18 jaar gehuldigd, de genomineerde sporters beloond met een Sport Award en wordt de winnaar van de publieksprijs bekend gemaakt. In de avond gaat het feest verder voor de volwassenen. "Het combineren van de wat formele huldiging met een gezellig sportcafé daarna is goed bevallen. Het geeft een ongedwongen sfeer die we dit jaar weer nastreven", Rolf de Jong, voorzitter Sportraad.

Meer berichten