Dure winst voor Korfrakkers

De Korfrakkers wint in de laatste seconden, SCMH met ruime winst terug uit Geldrop

Sport 401 keer gelezen

ERP - Vandaag stond de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar op het programma en meteen een hele belangrijke wedstrijd van de Erpsen tegen Stormvogels uit Luyksgestel. Beide teams hebben de punten heel hard nodig, dus voorafgaand kon vastgesteld worden dat het een pittige pot ging worden.

De wedstrijd begon meteen goed voor De Korfrakkers met een doelpunt in de 1e minuut. Na dit doelpunt waren de teams de volgende 20 minuten erg aan elkaar gewaagd. Er werd door beide teams gescoord waardoor de stand gelijk op liep. Vanaf de 20ste minuut kon De Korfrakkers een gaatje slaan en uitlopen naar 11-7 bij rust. Tijdens de rust heerste er een erg goed gevoel in de kleedkamer van De Korfrakkers. Ook was er het besef dat de tweede helft zeker zo goed moest zijn als de eerste omdat Stormvogels ook zou blijven gaan voor de winst. De Korfrakkers kon uitlopen naar 13-8 maar daarna begonnen de dames van Stormvogels aan een inhaalrace. Ze wisten door onder andere 2 strafworpen op een 13-15 voorsprong te komen. De laatste minuten van de wedstrijd lagen de beslissingen van de scheidsrechter bij strafworpen. Het werd enorm spannend. Van een 14-16 achterstand ging De Korfrakkers terug naar een 18-16 voorsprong. Wederom volgden er 2 strafworpen aan de kant van Stormvogels waardoor het weer gelijk werd. Een hele spannende slotfase kwam er aan waarin het met nog 1 minuut te spelen 19-18 werd in het voordeel van De Korfrakkers. Vervolgens kwam Stormvogels met een strafworp terug op 19-19, maar in de laatste seconden scoorde Janine van Wanrooij met een ver afstandsschot het winnende punt van deze spannende wedstrijd! Heel hard werk aan de kant van De Korfrakkers werd beloond met een 20-19 overwinning. In de competitie steeg De Korfrakkers daardoor naar de 3e plek. Volgende week volgt wederom een belangrijke wedstrijd tegen Be Quick. Deze wedstrijd wordt om 15.10 uur gespeeld in Geffen.

Het team van SCMH met de nieuwe kleding van Hoveniersbedrijf VeldenTuin

Midako - SCMH 6-15
Vroeg al vertrokken de vrouwen van SCMH naar Geldrop. Midako  was voor SCMH een onbekende ploeg, waardoor het begin aftastend was. Dat verliep in de eerste helft van de wedstrijd stroef.Uiteindelijk beloonden SCMH zichzelf met een 3-7 ruststand. Na een motiverend woordje van Pieter-Jan Matla werd er na rust vol elan begonnen. Doordat  Midakdo de verdedigingsstijl hanteerde kon de ploeg uit Mariaheide makkelijker in haar spel komen.Ook verdedigend stond het bij SCMH goed,waardoor het Midako niet lukt om iets terug te doen. Hierdoor ging de 15-6 winst mee in de tassen naar Mariaheide.Volgende week staat om 13.30 uur in het Zwijsen College een belangrijke wedstrijd tegen koploper Flamingo's op het programma.