Afbeelding

Advies: geen sportwedstrijden, hockeybond annuleert alles

Sport 2.588 keer gelezen

REGIO | Sportkoepel NOC*NSF adviseert om alle sportevenementen, ook op amateurniveau, in Noord-Brabant af te gelasten. De hockeybond KNHB heeft al laten weten hier gehoor aan te geven en dit weekend alles te annuleren.

NOC*NSF adviseert haar leden om gevolg te geven aan de oproep van de veiligheidsregio's in de provincie Noord-Brabant om alle evenementen tot en met komend weekend af te gelasten. Dit advies geldt voor alle sportclubs in Noord-Brabant en zowel voor thuis- als uitwedstrijden. Daarmee worden de inwoners van Noord-Brabant gestimuleerd mee te werken aan het beperken van de onderlinge sociale contacten. De oproep tot deze forse beperking van de sociale contacten via sport geldt alleen voor Noord-Brabant en vooralsnog tot en met komend weekend. Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF: "Het is helaas de verwachting dat dit nieuwe Coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven. Alle adviezen en maatregelen van het RIVM zijn er op gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. Dit is een belangrijke doelstelling die NOC*NSF van harte ondersteunt."

Dinsdag kwamen de burgemeesters van de drie grote steden in Brabant al met het advies om het aantal sociale contacten te beperken gedurende een week, en ook grote evenementen af te gelasten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant