Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Hans en Elly van Juvenalis en Madonna's willen en gaan open.
Hans en Elly van Juvenalis en Madonna's willen en gaan open. (Foto: Ad van de Graaf)
CORONAVIRUS Coronavirus

Sportscholen weigeren langer te wachten: 'Wij willen, kunnen en gaan op 1 juni open'

  •   keer gelezen   Sport

VEGHEL | "Wij willen, kunnen en gaan op 1 juni open", laten ze bij Sportboutique Veghel weten. Hieronder vallen Madonna's en Juvenalis. Zij voldoen naar eigen zeggen in alle opzichten aan de goedgekeurde protocollen. "Onze clubs zijn brandschoon en daarom gaan wij op 1 juni open. Dat is een gezamenlijke insteek van de leden van de Vereniging van Exclusieve Sportcentra, waarvan wij lid zijn", klinkt het stellig.

Vorige week werd duidelijk dat sportscholen pas vanaf 1 september open mogen. Een maatregelen die flink werd bekritiseerd. Een hoop sportscholen hadden al voorzorgsmaatregelen getroffen en gingen ervan uit dat ze open mochten. Bij Madonna's en Juvenalis zijn ze teleurgesteld en niet van plan om langer dan 1 juni dicht te blijven. "Sporten verhoogt je weerstand, de belangrijkste bescherming tegen ziekteverwekkers. Ons lichaam maakt bij sporten feel-good-stofjes aan, die we juist nu zo hard nodig hebben." Volgens Madonna's en Juvenalis berust de houding van de regering niet op voorzichtigheid maar op onjuiste beoordeling. "Het goedgekeurde protocol op basis waarvan Corona-veilig gesport kan worden, is genegeerd doordat het niet op het juiste bureau terecht is gekomen. Op de hygiëne en luchtkwaliteit van onze sportcentra is niets aan te merken. De tijd van vieze zweterige obscure schuurtjes ligt al decennia achter ons. Het Coronavirus treft juist mensen met een slechte conditie, overgewicht en welvaartsziekten. Sportcentra hebben een belangrijke rol in de preventie", vinden ze.

Zweet
Dinsdag praten vertegenwoordigers van de sport- en fitnesscholen met de minister over een opening op een zo'n kort mogelijke termijn. Sportboutique Veghel heeft er vertrouwen in. "Zweet bevat geen virussen. De lucht in onze clubs is minstens zo schoon als in supermarkten, cafés en ziekenhuizen. Zowel premier Rutte als minister Wiebes hebben beloofd opnieuw te kijken naar de openingsdatum. De bedrijfstak spant een kort geding aan als het overleg niet tot resultaat leidt. Gezien onze rol in de preventieve gezondheidszorg kan het niet anders: opening op 1 juni", besluiten ze bij Madonna's en Juvenalis.

Meer berichten