Wethouder Van der Pas en Ad Stas openden het nieuwe veld.
Wethouder Van der Pas en Ad Stas openden het nieuwe veld. (Foto: )

Nieuw hockeyveld Geel-Zwart officieel geopend

  •   keer gelezen   Sport

VEGHEL | Het nieuwe hockeyveld van Geel-Zwart is zondagochtend 27 september geopend door wethouder Coby van der Pas en voorzitter van de stichting beheer sportvelden Veghel Ad Stas. Het nieuwe waterveld is het tweede waterveld voor de Veghelse hockeyclub, die daarmee een langgekoesterde wens in vervulling zag gaan. Het oude veld was al geruime tijd aan vervanging toe. 

Binnen het geharmoniseerde sportbeleid van de gemeente Meierijstad past de overname van het terrein door de gemeente, die daarmee ook de investering voor het nieuwe veld voor haar rekening kon nemen.
Wethouder Van der Pas is enthousiast over het project omdat het in goede samenwerking tussen Geel-Zwart en de gemeente tot stand kwam. Ook is zij blij met het feit dat de aanleg duurzaam genoemd kan worden, omdat de oude kunstgraslaag gerecycled wordt en de ondergrond elders in Meierijstad hergebruikt kon worden. 

Tempo
Ten slotte complimenteerde de wethouder de aanwezigen met het tempo van de aanleg. Zij had een warm woord van dank voor Jan van der Heijden die als vrijwillig fieldmanager namens Geel-Zwart de aanleg  in goede banen wist te leiden.


Jan van der Heijden is de fieldmanager van Geel-Zwart.

Voorzitter van Geel-Zwart, Joep van Meurs, bedankte Wethouder Van der Pas voor de samenwerking. Hij is blij dat de vereniging meer samen met de gemeente kan optrekken. De eerste stappen zijn al gezet met de start van Walking Sports. Ook zijn er ideeën uitgewisseld over een gezonde sportkantine.

Meer berichten