Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Bryan van Deursen verschalkt doelman Maarten Klopstra met een geplaatst schot.</p>

Bryan van Deursen verschalkt doelman Maarten Klopstra met een geplaatst schot.

Brandbrief: ‘Geen zaalvoetbal meer in Veghel vanaf 2021?’

  •   keer gelezen   Sport

VEGHEL | Al 47 jaar wordt er in Veghel zaalvoetbal gespeeld. Klein begonnen, gegroeid naar een landelijke competitie en op dit moment een belangrijke competitie voor vele teams, niet alleen uit de gemeente Meierijstad. Maar voor hoelang nog. Louis Rijk, secretaris van ZVV Veghel, heeft een brandbrief gestuurd naar alle leden. “Zoals het er nu uitziet is er vanaf 2021 geen zaalvoetbal meer in Veghel”, aldus Louis.

Twee bestuursleden hebben aangegeven dat ze bij de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering in 2021 niet herkiesbaar zijn. Dat houdt in dat ZVV Veghel voor volgend jaar geen voorzitter, geen penningmeester én geen secretaris meer heeft. “Er blijven twee bestuursleden over. Het vele werk is teruggebracht naar een acceptabele tijd per maand. Toch lukt het ons niet om bestuursleden te vinden. Een situatie die maar tot een conclusie kan leiden: geen zaalvoetbal meer in Veghel vanaf 2021”, stelt Louis. 

‘Red het zaalvoetbal in Veghel!’ - Louis Rijk, secretaris van ZVV Veghel.

Volgens hem is het voor alle besturen in de regio steeds moeilijker om bestuursleden te vinden. De secretaris van ZVV Veghel vervolgt: “Mensen willen graag een keer mee helpen, maar een vast iets met verantwoordelijkheid wil men niet. Ook het onbekende van een bestuursfunctie is hier debet aan. Als je weet dat bij een Algemene Ledenvergadering er van de circa 600 leden tien op komen dagen waarvan vaak nog vijf scheidsrechters, weet je hoe groot de betrokkenheid is. Als we maar lekker kunnen zaalvoetballen zonder gezeur is het goed. Dus het is meer een maatschappelijk probleem”, denkt hij.

‘Red het zaalvoetbal’
Mocht ZVV Veghel geen nieuwe bestuursleden vinden dan moeten ruim 600 sporters teleurgesteld worden. Het hoeft echter niet zo ver te komen. Louis: “We hebben minimaal vier personen nodig die bereid zijn om een gedeelte van hun vrije tijd in deze vereniging te steken. Vele handen maken licht werk. Het is voor een vereniging goed als er regelmatig vers bloed in het bestuur komt met nieuwe ideeën. Ook een goede mix tussen heren en dames, jong en oud, allochtoon en autochtoon is gewenst. Een geluid uit alle groeperingen waar we mee te maken hebben in de zaal.” Louis hoopt dat er de komende tijd mensen zijn die zich aanmelden als kandidaat-bestuurslid voor ZVV-Veghel. “Of als je iemand kent die het bestuurslidmaatschap ambieert, laat het ons weten. Wij nemen dan wel contact op met de betreffende persoon. We hebben nog een paar maanden de tijd.” Mocht er niemand gevonden worden dan heeft ZVV Veghel een serieus probleem. “We kunnen dan maar één ding doen: de stekker eruit trekken. Red het zaalvoetbal in Veghel!”, roept Louis op.

Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met een van de bestuursleden of door een mail te sturen naar info@zvv-veghel.nl.

Meer berichten