Loopgroep biedt Coronaproof ‘challenges' tijdens GOvember | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Joost Vlassak, looptrainer in Veghel, doet ook mee.</p>

Joost Vlassak, looptrainer in Veghel, doet ook mee.

(Foto: )

Loopgroep biedt Coronaproof ‘challenges' tijdens GOvember

  •   keer gelezen   Sport

WIJBOSCH | Samen sporten, in verbinding met elkaar, maar toch Coronaproof. Dat zijn de doelstellingen van loopgroep Wijbosch nu hardlopen in (grotere) groepen tijdelijk niet toegestaan is. Om dit te bereiken, schreef Loopgroep Wijbosch onlangs al een eerste ronde ‘challenges’ uit. De komende tijd staan, onder de naam GOvember, weer nieuwe challenges op het programma.

Een early bird-challenge, waarbij je uitgedaagd wordt om zo vroeg mogelijk te gaan hardlopen. Een Strava art-challenge, waarbij je met je route een eigen tekst of afbeelding creëert op Strava. Of een climaxloop, waarbij je elke kilometer vijf seconden sneller loopt dan de voorgaande. Het zijn enkele uitdagingen die je op dit moment in (online) groepsverband kan aangaan bij Loopgroep Wijbosch. “Het zijn lastige tijden voor hardlopers”, zegt Marcel van Dinther, trainer bij de loopvereniging. “We willen graag samen lopen, maar door alle maatregelen mag dit nu niet. Bij Loopgroep Wijbosch willen we mensen motiveren om in deze tijd toch in beweging te blijven. De challenges die we hebben uitgeschreven met dit doel, zijn niet gericht op sneller, harder of verder, maar vooral op lekker buiten zijn en je conditie verbeteren.”

Strava 
Om deel te nemen aan de challenges, hoef je geen lid te zijn van Loopgroep Wijbosch, geeft Marcel van Dinther daarnaast aan. “Deelname is gratis en voor iedereen mogelijk. Wel is het nodig dat je lid bent van Strava. De communicatie met je mede-lopers verloopt via een Whatsapp groep, waarvan je de gegevens ontvangt bij aanmelding voor de challenges.”
De afgelopen weken werden de eerste challenges al uitgevoerd. De winnaars van de challenges werden op maandag 9 november persoonlijk verrast met hun prijzen. Zo heeft Ben Helmes uit Veghel de 10-dagen-hardloop-challenge gewonnen en mocht Harrie Kemps uit Schijndel de constante-vlakke-10-challenge op zijn naam schrijven. De Duits-Lijntje-challenge kwam op naam van Beatriz Gil-Torressano uit Dinther en The Vertical K ging naar Ralph Tilburgs. “De prijzen motiveren natuurlijk extra om de trainingen serieus uit te voeren”, zegt Marcel. “Je loopt alleen, maar samen maken we GOvember tot een succes.”

Wil je deelnemen aan de challenges van Loopgroep Wijbosch? Om deel te kunnen nemen, hoef je geen lid te zijn. Je vindt alle informatie op www.loopgroepwijbosch.nl.

Meer berichten