KNVB heeft deadline van 10/11 april, voetbalbond heeft alternatief plan klaarliggen | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto: Peter Kuijpers

KNVB heeft deadline van 10/11 april, voetbalbond heeft alternatief plan klaarliggen

  •   keer gelezen   Sport

De amateurcompetities in de senioren A-categorie moeten uiterlijk in het weekend van 10 en 11 april worden hervat. Mocht dit niet haalbaar zijn, dan worden de competities voor het seizoen 2020/2021 definitief niet hervat. Dat laat de KNVB weten in een mail richting de clubs.

Uiterlijk in de week van 9 februari neemt de KNVB een beslissing over de resterende scenario’s voor een eventuele herstart van de competities. Voor de A-categorie moet er uiterlijk 10/11 april worden herstart, voor de overige competities is een andere deadline. Er wordt volgens de voetbalbond rekening gehouden met de trainingsopbouw naar een mogelijke herstart. Als de competities niet meer worden hervat, vindt er geen promotie/degradatie plaats.

Alternatief
De KNVB gaat in plaats van de competities dan op basis van inschrijving (regionale) competities of bekertoernooien organiseren voor alle categorieën. “Op die manier kunnen teams dit seizoen alsnog op een competitieve manier wedstrijden tegen elkaar spelen. Deze competitievorm staat los van het reguliere competitieaanbod en er zal dan ook geen promotie/degradatie aan worden gekoppeld. Clubs die onderling al bezig zijn met de organisatie van eigen competities roepen we dan ook op aansluiting te zoeken bij het aanbod dat door de KNVB zal worden georganiseerd. Op die manier kunnen we voor zoveel mogelijk voetballers een passend aanbod organiseren.”

Meer berichten