Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Voetbal taboe dit seizoen</p>

Voetbal taboe dit seizoen

(Foto: )

Regiocup definitief van de baan, KNVB blijft zoeken naar mogelijkheden

  •   keer gelezen   Sport

ZEIST | Het kleine sprankje hoop op voetbal is nu echt vervlogen. Vanmorgen maakte de KNVB bekend dat deze plannen geen kans meer van slagen hebben. Althans niet voor seniorenvoetbal. Nu het kabinet de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven van 11 mei naar (op z’n vroegst) 18 mei, blijft er te weinig tijd over voor een toernooi.

Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei niet per team trainen. Dit mag net als het afgelopen half jaar alleen in groepjes van vier. Om verantwoord wedstrijden te kunnen spelen, is een periode van twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te kunnen worden. Voor een toernooivorm blijft er dan te weinig tijd over aangezien de zomervakantie op 10 juli van start gaat (Regio Noord) en er in de zomer op veel sportcomplexen grasonderhoud nodig is, aldus luidt het persbericht van de KNVB. De optie voor de jeugd wordt wat langer opengehouden.

Reactie
“De KNVB wil alle reële opties zo lang mogelijk openhouden en niet zelf onnodig of voorbarig de kans op het spelen van wedstrijden wegstrepen. Daarom hebben we ons gedurende de coronatijd telkens flexibel getoond en bij de overheid eerst ons ‘Plan B’ en daarna de KNVB Regiocup, als alternatief voor de competities, aangedragen. We blijven in gesprek met ‘Den Haag’ en we blijven actief zoeken naar mogelijkheden. Wij hadden namelijk heel graag gezien dat men inmiddels weer normaal en veilig in de buitenlucht kon voetballen”, aldus Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB.

Meer berichten