Tommy Stojkovski zit er klaar voor om Macedonië aan te moedigen
Tommy Stojkovski zit er klaar voor om Macedonië aan te moedigen (Foto: )

Naast Oranje, juich ik voor Macedonië

  •   keer gelezen   Sport

SCHIJNDEL | Onlangs stelden we de vraag: ‘Wie juicht er niet voor Oranje?’ Hierop kregen wij een reactie van Tommy Stojkovski uit Schijndel. Hij juicht namelijk voor een van de tegenstanders van het Nederlands elftal, Macedonië. 

“Naast Oranje - die ik uiteraard aanmoedig - juich ik voor Macedonië!! Het land van mijn vader Jance (Johnny) Stojkovski, het land waarvan ik trots ben dat het deels door mijn aderen stroomt! Mijn vader heeft 25 jaar in Nederland gewoond en woont nu al weer een tijd in het mooie Ohrid, waar hij tourgids is. Mocht je een prachtige vakantie willen, ga dan vooral naar Macedonië en laat je via Ohrid Holidays rondleiden door mijn vader. Hij heeft veel humor.

Mijn vader en ik kunnen elkaar fysiek dus niet zien, maar we houden online contact over de prestaties van het Macedonische elftal. De eerste wedstrijd tegen Oostenrijk hebben ze helaas verloren. Legende Pandev wist wel te scoren! Het zou mooi zijn als Macedonië als underdog kan winnen van Nederland, net zoals ze van Die Mannschaft hebben gewonnen in de kwalificatie voor het WK. Ze zijn strijdlustig, ontzettend trots en hebben een paar jonge talenten waarmee ze kunnen verrassen.

Ik ga de wedstrijd tegen Nederland samen met mijn vrienden kijken. Ik heb speciaal voor mijn vrienden een krat Skopsko pivo ingekocht. De toastjes zal ik beleggen met Ajvar. Zo kunnen we hier het Macedonische gevoel beleven. Mijn prognose: Macedonië - Nederland: 2-1, maar Nederland wordt Europees Kampioen! Ciao”, Tommy Stojkovski

Meer berichten