<p>Fantastische prestatie Sanne van Dijke in Tokio.&nbsp;</p>

Fantastische prestatie Sanne van Dijke in Tokio. 

(Foto Peter Kuijpers)

Judoka Sanne van Dijke uit Heeswijk-Dinther pakt brons op Olympische Spelen

  •   keer gelezen   Sport

HEESWIJK-DINTHER | Judoka Sanne van Dijke (26) uit Heeswijk-Dinther is derde geworden op de Olympische Spelen in Tokio. In de klasse tot 70 kilogram won ze in de strijd om het brons van de Duitse Giovanna Scoccimarro.

Van Dijke, die debuteerde op de Olympische Spelen, won in een bloedstollende kwartfinale van Alice Bellandi. Ze versloeg de Italiaanse in de golden score op ippon.
In de halve finale trof Van Dijke de Oostenrijkse Michaela Polleres. Na een spannende wedstrijd trok Polleres aan het langste eind via een Waza-ari.
De andere halve finale tussen de Russische Madina Taimazova en Chizuru Arai uit Japan liep uit op een slijtageslag. Na een bijzonder lange verlenging, waarin beide dames bijna geen kracht meer over hadden voor een goede techniek, pakte de favoriet Arai de winst in de golden score.

‘Zwaarste wedstrijd uit mijn leven’
In de strijd om het brons rekende Van Dijke in een zenuwslopende wedstrijd af met de Duitse Giovanna Scoccimarro die zich via de herkansing voor de troostfinale plaatste. Via de golden score pakte Van Dijke de overwinning met een prachtige ippon. “Een bronzen medaille met een gouden randje”, jubelde Van Dijke vlak na de wedstrijd tegenover de camera van de NOS. “Het was de zwaarste wedstrijd uit mijn leven, zowel fysiek als mentaal. Ik heb het gedaan voor de mensen thuis en eentje boven, mijn broer.” Sanne’s broer Steven pleegde in 2020 zelfmoord. Na Van Dijke’s overwinning in de troostfinale hief ze haar handen ten hemel om haar overleden broer te eren.
Het goud ging naar de Japanse Chizuru Arai.

Meer berichten