Geel-Zwart pakt punt in Rosmalen.

Geel-Zwart start seizoen met enerverende remise

Sport 546 keer gelezen

VEGHEL | Na een goede en leerzame voorbereiding, is het seizoen voor Geel-Zwart Dames 1 afgelopen zondag eindelijk weer begonnen. De Veghelse hockeysters namen het in Rosmalen op tegen Rosmalen Dames 1. Geel-Zwart kampt met een aantal blessures en daardoor maakten twee hockeysters uit MA1, Josephine van den Berg en Elay ?ahingöz, hun debuut in het vaandelteam. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-1.

Geel-Zwart Dames 1 begon fel aan de wedstrijd, ze waren erop gebrand om de competitie goed te beginnen. Het eerste kwart werd gecontroleerd door de Veghelse dames en er werden verschillende kansen gecreëerd. Alleen een doelpunt bleef uit.

Cherique Hutten
In het tweede kwart wist Geel-Zwart de score alsnog te openen. Julie van Roosmalen bereikte met een geweldige pass Cherique Hutten. Zij kwam één-op-één te staan met de keeper van Rosmalen. Cherique bleef kalm en vond met een backhand schot het doel. Een verdiende voorsprong voor Geel-Zwart Dames 1.
Beide teams kregen daarna verschillende kansen. Zo volgden er een cornerregen, maar keepster Isabel wist het doel schoon te houden. Ook Geel-Zwart wist de score niet te vergroten.

Grote kansen
In het derde kwart wist Rosmalen de gelijkmaker binnen te schieten. Ze gingen op zoek naar meer, maar de dames van Geel-Zwart hielden hun kopjes erbij en bleven scherp en fel. Ook Geel-Zwart kreeg nog een aantal grote kansen, maar de winnende treffer bleef uit. En dus eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.
Aanstaande zondag 19 september speelt Geel-Zwart Dames 1 thuis op eigen veld tegen Berkel-Enschot Dames 1.