Foto:

Meierijstad opent PSV Foundation Academy

  •   keer gelezen   Sport

VEGHEL | De PSV Foundation en de gemeente Meierijstad hebben afgelopen zaterdag het startschot voor PSV Foundation Academy Meierijstad gegeven. De academy is nieuwe trainingslocatie voor mensen met een beperking. Bestuurder van PSV Foundation, Frank van Eekeren en wethouder Coby van der Pas van gemeente Meierijstad trapten deze feestelijke gebeurtenis af. De sportaccommodatie Zuideinderpark in Schijndel is zo aangepast dat de sportfaciliteiten optimaal toegankelijk zijn en voldoen aan de wensen van de sporters. Met aangepaste kleedlokalen, verschillende sportondergronden en passende sportvarianten.

PSV Foundation start hier, in samenwerking met de KNVB en de gemeente, met vier nieuwe sporten die vallen onder passend voetbal namelijk elektrisch rolstoelvoetbal, amputatievoetbal, framevoetbal en blindenvoetbal. Het aanbod op deze locatie is mede mogelijk door de Zwaluwenjeugdactie. Zij overhandigden een cheque ter waarde van 7.500 euro aan PSV Foundation. Zaterdag nam er meteen een groep enthousiaste sporters deel aan deze passende voetbaltrainingen van PSV Foundation.

Multisportdag
Daarnaast was er een Multisportdag georganiseerd voor mensen met een visuele beperking. Deelnemers probeerden sporten uit als running blind, handboogschieten, yoga en kickboksen. De jongste deelnemer was 5 jaar en de oudste 80 jaar.

Sporten voor iedereen
Samen met de huidige gebruiker van het sportpark in Schijndel, het Gilde Sint Catharina en Barbara, hebben de gemeente Meierijstad en PSV Foundation de afgelopen tijd voorbereidingen getroffen om de sportfaciliteiten zodanig aan te passen dat ze optimaal toegankelijk zijn. In de toekomst wordt het aanbod van passend sporten voor mensen met een beperking op deze locatie uitgebreid. Inwoners, van binnen e´n buiten Meierijstad, kunnen gratis deelnemen aan de wekelijkse trainingen. Wethouder Van der Pas: “Ik ben ontzettend blij dat we onze ambitie voor een inclusief sportcentrum, samen met PSV, in Meierijstad mogelijk hebben gemaakt. In Meierijstad willen we sport voor iedereen toegankelijk maken. Iedereen die wil sporten, moet ook kunnen sporten. De PSV Foundation Academy en het concept van passend voetbal past daar perfect bij. Het zorgt ervoor dat nog meer inwoners van Meierijstad, e´n ook daarbuiten, mee kunnen sporten.” Frank van Eekeren, bestuur PSV Foundation, vult aan: “PSV Foundation en de gemeente Meierijstad hebben gedeelde waarden. Beiden willen op maatschappelijk vlak het verschil maken en geloven in de kracht van sport voor het stimuleren van gezondheid en verbondenheid. Het is geweldig dat we in Meierijstad dit concept neer kunnen zetten.”

Succesvolle samenwerking
PSV Foundation en gemeente Meierijstad werken al vanaf 2019 samen. Eerder werd sport en bewegen op een aangepast tempo, walking sports, al in Meierijstad geïntroduceerd. Dit is een groot succes geworden. Inmiddels worden op zes locaties verschillende sporten beoefend door zo’n 200 deelnemers. Daar is nu passend voetbal aan toegevoegd.

Aanmelden voor Passend Voetbal?
Mensen, die mee willen doen met e´e´n van de voetbalvarianten van passend voetbal kunnen contact opnemen met PSV Foundation via foundation@psv.nl.

Meer berichten